U Gardinovcu 21-godišnjak vozio pod utjecajem alkohola od 2,54 promila

TEŠKA KRAĐA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dvojica mladića rođena 1992. i 1995. godine, obojica s područja općine Podturen, počinila kazneno djelo teške krađe.

Naime, u utorak 17. svibnja u ranim jutarnjim satima na parkiralištu u Ulici Marka Kovača u Domašincu provalili su u pokretni kiosk za pripremu i prodaju brze hrane, vlasništvo privatnog poduzeća, odakle su ukrali stotinjak kilograma raznih prehrambenih proizvoda (mljeveno meso, zelena salata, kiseli krastavci, majoneza, kečap, pecivo i dr.) u vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Dio ukradeni predmeta oduzet je od počinitelja i vraćen vlasniku poduzeća.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

  • Rezultati akcije „Alkohol“

U noći s 21. na 22. svibnja policijski službenici PU Međimurske u suradnji s kolegama iz PU varaždinske proveli su operativne akciju „Alkohol“.

Tijekom akcije ukupno su utvrđena 23  prekršaja, od čega:

– 12 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola,

– prekršaj nepropisne brzine,

– dva prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,

– prekršaj ne postupanja po znaku policijskog službenika,

– prekršaj neregistriranog vozila,

– prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te

– pet ostalih  prekršaja.

Najveća zabilježena koncentracija alkohola od 2,54 promila utvrđena je u nedjelju 22. svibnja, sat i 42 minute nakon ponoći u Gardinovcu, kod 21-godišnjeg vozača osobnog automobila.

  • U petak, 20. svibnja u Murskoj Soboti održan je 23. tradicionalni sportski susret četiri policijske uprave – PU međimurske i PU varaždinske s hrvatske strane te PU Maribor i PU Murska Sobota sa slovenske strane. Domaćin ovog susreta svake se godine mijenja, a ove godine to je bila PU Murska Sobota.
  • „Dan otvorenih vrata“

 U srijedu, 25. svibnja od 9 do 12 sati u Gospodarskoj školi Čakovec, policijski službenici Policijske postaje Čakovec provest će preventivno-promotivnu aktivnost pod nazivom „Dan otvorenih vrata“.

Na informativnom punktu prezentirat će se oprema i uređaji (Laser, Drager, motocikl i dr.) koje policija koristi u svome svakodnevnom radu. Ujedno, policijski službenici svim posjetiteljima predstavit će zanimanje – „policajac“.

(rg)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*