Međimurje Press
Policija

Gledatelj teško ozlijedio 18-godišnjeg nogometaša!

Bacanjem staklene čaše u natjecateljski prostor 38-godišnji gledatelj teško ozlijedio 18-godišnjeg nogometaša

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima osnovano se sumnja kako je 38-godišnjak s područja općine Strahoninec, počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavak 1. u vezi s člankom 215. stavak 1. Kaznenog zakona, pošto je kaznim djelom dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom prouzročena teška ozljeda neke osobe.

Naime, sumnja se da je u nedjelju, 20. rujna 2020. godine oko 17 sati i 30 minuta na nogometnom igralištu u Strahonincu, za vrijeme održavanja nogometne utakmice između NK „Strahoninec“ i NK „Budućnost“ iz Savske Vesi, prilikom postizanja pogotka u 60. minuti utakmice, iz gledališta bacio staklenu čašu u natjecateljski prostor, koja se razbila. Pritom su krhotine stakla pogodile u oko 18-godišnjeg gostujućeg igrača, koji se u tom trenutku nalazio na klupi za pričuve.

Alkotestiranjem 38-godišnjaka utvrđeno je da je konzumirao alkohola pića za vrijeme održavanja nogometne utakmice, pošto mu je izmjerena koncentracija alkohola od 1,1 promila te mu je naredbom izrečena mjera opreza zabrane posjećivanja nogometnih utakmica na kojima se natječe NK Strahoninec.

Ozlijeđeni 18-godišnjak zatražio je liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je zadržan na daljnjem liječenju. Iz zaprimljene bolničke prijave proizlazi kako je u opisanom događaju teško ozlijeđen.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima protiv 38-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Radovan GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja