Međimurje Press
Policija

Info Pu međimurske za 19. listopad 2022.

PREKRŠAJI IZ JAVNOG REDA

Puštanjem glasne glazbe 29-godišnjak remetio javni red i mir

Jučer, 20. listopada 2022. godine u 23:10 sati u Pribislavcu, Ulici Stanka Vraza, javni red i mir narušavao je 29-godišnjak, tako što je u dvorištu obiteljske kuće putem prijenosnog zvučnika reproducirao glasnu glazbu.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec uhitili su 29-godišnjaka te ga priveli u prostorije policijske postaje. Ujedno, od počinitelja prekršaja oduzeli su prijenosni zvučnik.

Protiv okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel), zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

INFORMACIJE

  • Najava provođenja akcije “STOP mobitelu u prometu“

Hrvatski sabor proglasio je 21. listopada Nacionalnim danom sigurnosti cestovnog prometa, koji će biti obilježen i ove godine. Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske kao nositelj aktivnosti iz Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa upriličit će obilježavanje u petak, 21. listopada 2022.godine, odnosno na sam Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa putem raznih preventivno represivnih aktivnosti.

Tako će u petak, 21. listopada 2022. godine od 9 do 13 sati, sve policijske postaje na području Policijske uprave međimurske provesti akciju „Stop mobitelu u prometu“. Akcija će se provesti u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Promet će se nadzirati na većem broju lokacija diljem Međimurske županije, a u poduzimanje najavljenih aktivnosti uključit će se svi raspoloživi ljudski i tehnički potencijali.

Akcija će se usmjeriti na:

  • suzbijanje prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dr. uređaja (distrakcija u prometu – skretanje pažnje s vožnje, uzrokovane nekim događajem, objektom (uređajem) ili osobom unutar ili izvan vozila),
  • suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu). 

  • U centru Čakovca provedene aktivnosti iz preventivne akcije “Zajedno” 

Krajem 2014. godine na nacionalnoj razini započelo se s provođenjem preventivne akcije “Zajedno”, koja je usmjerena na sprječavanje trgovanja ljudima.

Trgovanje ljudima jedan od gorućih problema današnjice, neprocjenjiva povreda ljudskih prava i jedan od najgorih zločina našeg doba poznat pod nazivom “moderno ropstvo”. Pravilna, ciljana edukacija, senzibilizacija i sustavna prevencija najvažniji su i najučinkovitiji instrumenti u rješavanju ovog problema.

Upravo s tim ciljem u četvrtak, 18. listopada od 9 do 11 sati na čakovečkom Trgu Republike, policijske službenice Policijske postaje Čakovec, provele su preventivne aktivnosti iz akcije “Zajedno”. Na informativnom punktu građani su se upoznali s opasnostima vezanim uz trgovanje ljudima te su tom prilikom popunjavali informativne upitnike. Ujedno, svim posjetiteljima policijskog punkta podijeljeni su informativni letci te razni promidžbeni materijali.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja