Međimurje Press
Policija

Informacija Policijske uprave međimurske za ponedjeljak, 15. svibnja 2023. godine

Preloški policajci otkrili počinitelja dviju provala u Goričanu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policajac i vozilo.jpg

Protiv osumnjičenog 29-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela teških krađa, podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 29-godišnjak s područja općine Goričan, počinio dvije teške krađe.

Naime, sumnja se kako je početkom travnja ove godine u Goričanu, provalio u prostorije pomoćnog objekta u sklopu obiteljske kuće u Trnavskoj ulici, odakle je ukrao razni motorni i ručni alat te produžne električne kablove. Ukupna materijalna šteta prema izjavi 67-godišnjeg vlasnika procijenjena je na oko 500 eura.

Ujedno, kriminalističkim istraživanje utvrđeno je kako je osumnjičeni 29-godišnjak, također početkom travnja ove godine u Goričanu, Trnavskoj ulici, provalio u obiteljsku kuću, odakle je ukrao prijenosni klima uređaj. Materijalna šteta prema izjavi 56-godišnje vlasnice procijenjena je na oko 100 eura.

Protiv osumnjičenog 29-godišnjaka zbog počinjenja opisanih kaznenih djela teških krađa, podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenim kaznenih prijava protiv nepoznatog počinitelja.

Na parkiralištu ispred Doma zdravlja u Goričanu zapaljen osobni automobil

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Brzom reakcijom preloških policajaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“, uhićen je 58-godišnjak te priveden na kriminalističko istraživanje

Jučer, 15. svibnja oko 12:30 sati u Goričanu, na parkiralištu ispred zgrade Doma zdravlja u Školskoj ulici, nepoznati počinitelj zapalio je gumu na osobnom automobilu, čakovečkih registarskih oznaka. Požar su odmah po izbijanju ugasili pacijenti iz obližnje čekaonice, dok je na automobilu uslijed požara oštećena stražnja strana vozila te jedna guma.

Provedenim očevidom uz stručnu pomoć inspektorica zaštite od požara i eksplozija, utvrđeno je kako je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

Brzom reakcijom preloških policajaca zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”, uhićen je 58-godišnjak te priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje, koje je u tijeku.

Tijekom akcije “Nadzor teretnih automobila i autobusa” utvrđeno ukupno 130 prekršaja

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8537.JPG

Vozači teretnih automobila počinili su ukupno 30 prekršaja, dok nadzorom vozača autobusa prekršaji nisu utvrđeni

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u razdoblju od 8. do 14. svibnja 2023. godine proveli akciju “Nadzor teretnih automobila i autobusa“.

Tijekom akcije utvrđen je ukupno 114 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– 13 prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:
– od 0 do 0,5 g/kg – tri prekršaja,
– od 0,5 do 1 g/kg – sedam prekršaja,
– iznad 1 do 1,5 g/kg – jedan prekršaj,
– iznad 1,5 g/kg – dva prekršaja,
– 47 prekršaja nepropisne brzine kretanja od čega:
– u naselju 10-20 km/h veća od dopuštene – 11 prekršaja,
– u naselju 20-30 km/h veća od dopuštene – devet prekršaja,
– izvan naselja 10-30 km/h veća od dopuštene – 18 prekršaja,
– izvan naselja 30-50 km/h veća od dopuštene – devet prekršaja,
– prekršaj nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
– prekršaj ne ustupanja prednosti prolaska drugom vozilu,
– prekršaj vezan uz uporabu svjetala u prometu,
– prekršaj tehničke neispravnosti vozila,
– prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom,
– četiri prekršaja nepropisne uporabe mobitela za vrijeme vožnje,
– četiri prekršaja upravljanja vozilom kojemu je istaklo važenje prometne dozvole do 15 dana,
– 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te
– 16 ostalih prekršaja.

Od ostalih zakona utvrđeno je 16 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu.

Prekršaji vozača teretnih automobila
Iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu utvrđeno je 16 prekršaja, dok je iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama utvrđeno 12 prekršaja i to:
– pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
– dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje,
– pet prekršaja nepoštivanja prometnog znaka.
Prekršaji vozača autobusa nisu utvrđeni.

Preventivci prometne policije u Prelogu uz akciju “Oprezno u prometu”

Policijski službenik Postaje prometne policije Čakovec s vozilom Mobilnog preventivnog centra policije uspostavio je informativne punktove

U subotu, 13. svibnja 2023. godine održana je auto utrka “Fletni i stekli” u centru grada i manifestacija “Agro Arca” na izletištu Marina, u Prelogu.

Posjetiteljima informativnih punktova prezentiran je rad policije i vozilo Mobilnog preventivnog centra policije. Nadalje je prezentirana oprema koju koristi Postaja prometne policije Čakovec u svakodnevnom radu.

Građanima je podijeljen preventivni promidžbeni materijal Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa, a ujedno su posjetitelji bili educirani o prometnim pravilima i propisima u cestovnom prometu s ciljem smanjenja prekršaja i prometnih nesreća, a posebice onih s najtežim posljedicama.

Radovan Gačal

Glasnogovornik

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja