Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za dane proteklog vikenda od 15. do 17. rujna 2023. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega četiri nesreće s ozlijeđenom sudionicima te dvije nesreće s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je šest prometnih nesreća, od čega četiri nesreće s ozlijeđenom sudionicima (dva sudionika su lakše ozlijeđena, dok će za četiri sudionika ozljede biti poznate nakon zaprimanja liječničke dokumentacije) te dvije nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,
– nepoštivanje prednosti, dvije prometne nesreće
– ostalo, dvije prometne nesreće

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 30-godišnjeg vozača kombija, čakovečkih registarskih oznaka, u koncentraciji od 2,15 g/kg.

Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, a koja se dogodila u nedjelju, 17. rujna oko jedan sat poslije ponoći u Jalšovcu. Upravljajući kombijem pod utjecajem alkohola , brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), zbog čega je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te je izlaskom iz zavoja vozilom sišao izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom vozila udario prometnu opremu ceste (smjerokazni stupić i prometno zrcalo). U nastavku kretanja vozilo se vratilo na kolnik, a potom ponovno sišlo izvan kolnika u drugu stranu, gdje je prednjim dijelom udarilo u betonsku žičanu ogradu. Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju. Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 30-godišnji vozač bit će kažnjen novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1580 eura.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo u naselju 4.jpg

Evidentirane su dvije teške krađe i četiri krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i četiri krađe. Izdvajamo provalu u Grabrovniku te krađu u Čakovcu.

Provala u obiteljsku kuću u Grabrovniku
Između 27. kolovoza i 14. rujna ove godine u Grabrovniku, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, odakle je ukrao razne kućanske aparate te razni alat. Materijalnu štetu 60-godišnji vlasnik procijenio je na više stotina eura. Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Krađa kozmetičkih proizvoda iz trgovine u Čakovcu
U subotu, 16. rujna u jutarnjim satima u Čakovcu, nepoznati počinitelj s prodajnih polica supermarketa u Zagrebačkoj ulici, ukrao je razne kozmetičke proizvode. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura. Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeni 30-godišnjak provalio u garažu te ukrao trimer

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 15.JPG

Tijekom kriminalističkog istraživanja čakovečki policajci pronašli su ukradeni trimer te ga vratili vlasniku

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 30-godišnjak s područja općine Orehovica, počinio kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se kako je sredinom srpnja ove godine u Orehovici, provalio u garažu u sklopu obiteljske kuće u Ulici Zrinskih, odakle je ukrao motorni trimer, vlasništvo 68-godišnjaka. Materijalna šteta procijenjena je na oko 350 eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja čakovečki policajci pronašli su ukradeni trimer te ga vratili vlasniku.

Protiv osumnjičenog 30-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Javni natječaj za prijam vježbenika u državnu službu na neodređeno vrijeme

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Zgrada PU.jpg

Prijave se podnose u roku od 8 dana od objave javnog natječaja u Narodnim novinama (od 15. rujna 2023.)

Na temelju članka 45. Zakona o državnim službenicima („Narodne novine“, br. 92/05, 107/07, 27/08, 34/11, 49/11, 150/11, 34/12, 37/13, 38/13, 138/15 – Odluke i Rješenja Ustavnog suda Republike Hrvatske, 61/17, 70/19, 98/19 i 141/22), članka 2. Uredbe o raspisivanju i provedbi javnog natječaja i internog oglasa u državnoj službi („Narodne novine“, br. 78/17 i 89/19)  i odobrenja Ministarstva pravosuđa i uprave Klasa: 112-01/23-01/607 Urbroj: 514-08-01-02/05-23-02 od 08. svibnja 2023. godine Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijska uprava međimurska raspisuje

JAVNI NATJEČAJ

za prijam vježbenika u državnu službu na neodređeno vrijeme u Ministarstvo unutarnjih poslova, Policijsku upravu međimursku

1. SLUŽBA ZAJEDNIČKIH I UPRAVNIH POSLOVA, Odjel za tehniku
– policijski tehničar za računalnu i eop tehniku –  vježbenik – 1 izvršitelja/ice
Stručni uvjeti:

  • srednja stručna sprema – srednja strukovna škola

2. SLUŽBA ZAJEDNIČKIH I UPRAVNIH POSLOVA, Odjel materijalno-financijskih poslova
– računovodstveni referent obračuna plaća – vježbenik – 1 izvršitelja/ice
Stručni uvjeti:

  • srednja stručna sprema – gimnazija ili srednja strukovna škola

3. SLUŽBA ZAJEDNIČKIH I UPRAVNIH POSLOVA, Odjel materijalno – financijskih poslova
računovodstveni referent – knjigovođa materijalnog knjigovodstva – vježbenik – 1 izvršitelja/ice
Stručni uvjeti:

  • srednja stručna sprema – gimnazija ili srednja strukovna škola

Više informacija o natječaju na POVEZNICI.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja