Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za ponedjeljak, 6. veljače 2023.

U Čakovcu iz parkiranih kamiona ukradene kartice za kupnju goriva

Pomoću ukradenih kartica počinitelj kupio gorivo u ukupnoj vrijednosti od više tisuća eura

Jučer, 6. veljače 2023. godine čakovečki policajci zaprimili su kaznenu prijavu od 48-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teške krađe i računalne prijevare.

Iz zaprimljene prijave te dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je u noći s petka na subotu (3./4. veljače 2023.) u Čakovcu, na parkiralištu nedaleko benzinske postaje u Kalničkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio u više kamiona, vlasništvo obrta iz Čakovca, odakle je ukrao kartice za kupnju goriva. Počinitelj je potom pomoću ukradenih kartica u nekoliko navrata na raznim benzinskim postaja platio gorivo u ukupnoj vrijednosti od više tisuća eura.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeni 36-godišnjak uzgajao indijsku konoplju

Prije početka pretrage, 71-godišnji vlasnik kuće, dobrovoljno predao policijskim službenicima 100-tinjak biljaka indijske konoplje

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem u sklopu kojeg je provedeno toksikološko vještačenje, utvrđeno je kako je 36-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Naime, sredinom rujna prošle godine u Peklenici, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene su prostorije obiteljske kuće i druge pripadajuće prostorije koje koristi osumnjičeni 36-godišnjak. Prije početka pretrage, 71-godišnji vlasnik kuće, dobrovoljno je policijskim službenicima predao 23 biljke u rastu indijske konoplje (marihuane) te 83 osušene biljke indijske konoplje (marihuane), sveukupne težine 1527 grama.

Protiv 36-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

(Radovan Gačal)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja