Međimurje Press
Policija

Informacije iz Pu međimurske

Pod utjecajem alkohola izazvao požar u obiteljskoj kući

U utorak, 11. svibnja 2021. godine oko 14 sati i 20 minuta u Paragu, 27-godišnjak s područja općine Nedelišće je pod utjecajem alkohola izazvao požar u prostoriji kuće u izgradnji (njegovo vlasništvo), tako da je upaljačem zapalio dvosjed.
Požar se proširio po cijeloj prostoriji zbog čega su u potpunosti izgorjela dva dvosjeda, peć na kruta goriva, perilica rublja, televizor, dječji bicikl, ormarić i razna odjeća.
U trenutku zapaljenja u kući nije bilo nikog te nije postojala opasnost od daljnjeg širenja požara, dok se počinitelj prije dolaska policijskih službenika udaljio u nepoznatom pravcu. Požar su ugasili pripadnici  Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca. Na mjestu događaja policijski službenici u suradnji s inspektorom zaštite od požara obavili su očevid, kojom prilikom je utvrđeno da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja. Materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.
O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Evidentirana tri naleta vozila na divljač

U utorak, 11. svibnja 2021. godine na međimurskim prometnicama, u ranim jutarnjim satima između Donjeg Kraljevca i Hemuševca, Hodošana i Goričana te u Železnoj Gori, evidentirana su tri naleta vozila na divljač koja je pretrčavala kolnik.

Da bi se spriječili ovakvi događaji upućujemo apel svim vozačima da tijekom vožnje obrate pažnju na postavljenu prometnu signalizaciju, koja ih upozorava na moguće pojavljivanje divljači na cesti.
Pojava divljači na našim prometnicama najučestalija je u ranim jutarnjim te kasnim večernjim satima.
Ujedno, apeliramo na sve sudionike u cestovnom prometu da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju prometna pravila kako bi sigurno stigli na svoja odredišta.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja