Međimurje Press
Policija

Informacije PU međimurske za dane proteklog vikenda od 31. ožujka do 2. travnja 2023.

Trojica mladića osumnjičena za provalu u vikendicu nedaleko Palinovca

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Osumnjičeni su iz vikendice ukrali razno posuđe, riblju hranu te raznu ribolovnu opremu, dok su u obližnjem ribnjaku ulovili i ukrali desetak ukrasnih ribica

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su 18-godišnjak i 20-godišnjak s područja općine Mala Subotice te maloljetnik s područja Međimurske županije, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se kako su krajem prošlog mjeseca ove godine u poljskom predjelu zvanom “Štuk”, nedaleko Palinovca, provalili u vikendicu, odakle su ukrali razno posuđe, riblju hranu te raznu ribolovnu opremu. Ujedno, iz ribnjaka smještenog u dvorištu vikendice, osumnjičeni su ulovili desetak ukrasnih ribica (Koi šarana) te ih ukrali. Materijalna šteta prema izjavi 63-godišnjeg vlasnika procijenjena je na oko 200 eura.

Tijekom istraživanja preloški policajci pronašli su dio ukradenih predmeta te ih vratili vlasniku.

Protiv punoljetnik osumnjičenika te prema maloljetnom osumnjičeniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Osumnjičeni 22-godišnjak polio zapaljivom tekućinom prozor Centra za djecu i obitelj te ga zapalio

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće uhićen je 22-godišnjak zbog sumnje u počinjenje kaznenog oštećenja tuđe stvari

U subotu, 1. travnja nešto poslije 22 sata u Podturenu, Naselju Lončarevo, nepoznati počinitelj polio je zapaljivom tekućinom prozor na Centru za djecu i obitelj te ga potom zapalio. Požar su ugasili mještani, dok je na Centru oštećen prozor i rolete te okolna fasada. Točan iznos materijalne štete utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva općine Podturen.

Izlaskom na mjesto događaja inspektor zaštite od požara potvrdio je kako je požar izazvan poduzetom ljudskom radnjom. U trenutku izbijanja požara Centar je bio prazan i zatvoren.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Mursko Središće uhićen je 22-godišnjak zbog sumnje u počinjenje kaznenog oštećenja tuđe stvari te je priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 22-godišnjak s područja općine Podturen, počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari te je protiv njega podnijeta kaznena prijava nadležnom držanom odvjetništvu. Ujedno, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Foto prometne nesreće/PN Žiškovec - Vratišinec 02042023.jpg

Evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je pet prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (sudionik lakše ozlijeđen, dok će kvalifikacija ozljeda za drugog sudionika biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije) te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,98 g/kg utvrđena je kod 19-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. U svojstvu „mladog vozača“ (sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama) skrivio je prometnu nesreću u nedjelju, 2. travnja nešto poslije 12 sati na prometnici između Vratišinca i Žiškovca. Uslijed neprilagođene brzine u zavoju je izgubio nadzor nad Toyotom Corollom te sišao izvan kolnika na travnatu cestovnu bankinu, gdje je došlo do zanošenja vozila i povratka na kolnik, a potom i do ponovnog silaska izvan kolnika. U ponovnom izlijetanju, automobil je bočnim dijelom udario u drveni stup niskonaponske električne mreže, a u nastavku kretanja i u obližnje drvo. Vozač i maloljetna putnica vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u čakovečku bolnici, gdje je utvrđeno kako je u nesreći 19-godišnji vozač lakše ozlijeđen, dok je putnica zadržana na daljnjem liječenju. Kvalifikacija zadobivenih ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija2.jpg

Evidentirane su dvije teške krađe i dvije krađe

Foto: Ilustracija

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i dvije krađe. Izdvajamo provalu u ugostiteljski objekt u Kuršancu.

U petak, 31. ožujka 2023. godine nekoliko sati nakon ponoći u Kuršancu, Varaždinskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt, odakle je ukrao novac. Materijalna šteta prema izjavi 34-godišnje vlasnice ugostiteljskog obrta, procijenjena je na nekoliko desetaka eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja