Međimurje Press
Policija

Informacije PU međimurske za dane proteklog vikenda od 5. do 7. svibnja 2023. godine

Osumnjičeni 23-godišnjak prodavao raznu drogu dvojici maloljetnika

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Krim_grb.jpg

Protiv 23-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama te omogućavanja trošenja droge

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske dovršili su opsežno i višemjesečno kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom s područja općine Gornji Mihaljevec zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama te omogućavanja trošenja droge.

Naime, sumnja se kako je u razdoblju od svibnja 2022. do siječnja 2023. godine nabavljao veće količine raznih vrsta droga (marihuana, amfetamin, kokain, MDMA tzv. ecstasy, psilocibinske gljive i sintetski kanabinoid), koju je potom prodavao dvojici maloljetnika s područja Međimurske županije. Maloljetni dvojac na taj način pribavljenu drogu preprodavao je maloljetnicima u nekoliko srednjih škola na području Čakovca, odnosno u blizini škola ili na drugim unaprijed dogovorenim lokacija, o čemu svom izvijestili javnost početkom travnja ove godine.

Protiv osumnjičenog 23-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama te omogućavanja trošenja droge te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Ujedno, temeljem naloga nadležnog državnog odvjetnika osumnjičeni je doveden na Županijski sud u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja sutkinja istrage odredila istražni zatvor u trajanju od mjesec dana te je potom predan u varaždinski zatvor.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirano je sedam prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam prometnih nesreća, i to šest nesreća s nastalom materijalnom štetom, dok će za jednu od nesreća kvalifikacija ozljeda sudionika biti poznata nakon zaprimanja liječničke dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepoštivanje prednosti prolaska, dvije prometne nesreće,
– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, dvije prometne nesreće,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 2,16 g/kg utvrđena je kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu 6. svibnja 30-tak minuta nakon ponoći na prometnici između Čakovca i Ivanovca. Upravljajući osobnim automobilom, austrijskih nacionalnih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,16 g/kg, u kružnom toku prometa automobilom je izletio izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u metalni stup javne rasvjete. Vozač je uhićen te priveden u policijsku postaju te će se zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, novčano sankcionirati.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 16.JPG

Evidentirana je jedna krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna krađa.

U Štrigovi iz obiteljske kuće ukraden novac

Između 30. travnja i 5. svibnja 2023. godine u Štrigovi, nepoznati počinitelj iz obiteljske kuće, vlasništvo 59-godišnjakinje, ukrao je više tisuća eura. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Prilikom intervencije zbog puštanja glasne glazbe 21-godišnjak vrijeđao i omalovažavao policajce

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/JRM Pribislavec 07072020.jpg

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, 35-godišnjak i 21-godišnjak bit će prekršajno sankcionirani

U četvrtak, 4. svibnja ove godine nešto prije 23 sata u Vrtnom naselju u Kotoribi, pod utjecajem alkohola (1,68 g/kg), javni red i mir narušavao je 35-godišnjak, tako što je putem zvučnika glasno puštao raznu glazbu.

Tijekom policijskog postupanja 35-godišnjak se oglušio na upućena upozorenja te potom i naredbu da prestane sa činjenjem prekršaja zbog čega je uhićen i priveden u Policijsku postaju Prelog na kriminalističko istraživanje. Ujedno, prilikom opisanog postupanja policijskim službenicima nepozvan je pristupio 21-godišnjak te ih pritom vrijeđao i omalovažavao.

Zbog počinjenja prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv 35-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel), dok je 21-godišnjaku zbog počinjenja prekršaja iz čl. 17. spomenutog Zakona, prekršajnim nalogom izrečena novčana kazna.
 

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja