Međimurje Press
Policija

Informacije PU međimurske za dane vikenda od 20. do 22. siječnja 2023.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Desila se jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodilo se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,
  • nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dva vozača, a najveća koncentracija utvrđena kod 26-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja grada Čakovca u koncentraciji od 1,58 g/kg alkohola, u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila dana 20. siječnja 2023. godine oko 21,15 sati u Dragoslavec Selu.

Mladić osumnjičen za krađu

Pronađen počinitelj krađe dva akumulatora

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 31-godišnjakom s područja grada Mursko Središće sumnja se da je počinio kazneno djelo Krađu.

Tako je između 15. i 17. siječnja 2023. godine u Murskom Središću, Ulici Sitnice iz neograđenog dvorišta s dva neispravna teretna automobila demontirao i otuđio akumulatore od 100 ampera.

Po izjavi  oštećenih materijalna šteta cijeni se za na iznos od nekoliko stotina eura.

Protiv mladića će se podnijeti kaznena prijava nadležnom općinskom državnom odvjetniku.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Mirniji vikend po pitanju imovinskih delikata

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa u pokušaju te četiri krađe. Materijalna šteta kod jedne krađe, pojedinačno se procjenjuje na više od 133 eura, dok se kod preostale tri, pojedinačno procjenjuje na manje od 133 eura.

Izdvajamo pokušaj teške krađe u Selnici i krađu u Donjem Kraljevcu

Tijekom noći s 21. na 22. siječnja 2023. godine u Selnici, Koncovečkom putu,  nepoznati počinitelj provalio je u garažu, vlasništvo 48-godišnjaka, no iz prostorija nije ništa ukrao. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno.

Između 5. prosinca 2022. godine i 21. siječnja 2023. godine kod Donjeg Kraljevca, u polju zvanom “Rakitje”, nepoznati počinitelj je motornom pilom porušio i otuđio 20 stabala johe. Materijalna šteta prema izjavi vlasnika procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja će se podnijeti kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

 Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja