Međimurje Press
Policija

Internetska prijevara

srijedu, 12. veljače 2020. godine

TEŠKA KRAĐA

Između 8. i 12. veljače 2020.godine u Miklavcu, u dvorištu obiteljske kuće nepoznati počinitelj provalio je u gospodarski objekat odakle je ukrao bakrene žice vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA

Iz šume ukradeno stablo hrasta

Između 3. siječnja i 12. veljače 2020. godine u poljskom predjelu zvanom “Banjica” nedaleko Goričana, nepoznati počinitelj porušio i ukrao stablo hrasta vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Upućujemo apel svim vlasnicima šuma da što češće obilaze svoje posjede, kako bi zajedničkom snagama i učinkovitom suradnjom spriječili šumske krađe.

Svakako, molimo građane da šumske krađe prijavljuju odmah po saznanju jer tada postoji veća mogućnost da se kriminalističkim istraživanjima prikupe sva relevantna i korisna saznanja, a koja bi potom mogla doprinijeti otkrivanju počinitelja i eventualno poslužiti kao dokaz u sudskom postupku.

Kada primijetite da su vam iz šume ukradena drva, odmah obavijestite policiju pozivom na broj 192 ili se osobno javite u najbližu policijsku postaju.

PRIJEVARA

Prijevara putem interneta

U srijedu, 12. veljače 2020. godine Policijska uprava međimurska zaprimila je obavijest muške osobe s područja Međimurske županije o prijevari putem interneta.

Naime, prije nekoliko dana preko internetskih stranica oštećeni je pronašao oglas o kupnji zlatnika čiju je cijenu s prodavateljem dogovorio putem poruka, dok je novac uplatio preko banke.

Pošto do današnjeg dana nije primio uplaćenu robu te se osoba s kojom je kontaktirao više ne javlja, smatra da je prevaren.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Apeliramo na građane da olako ne prihvaćaju neprovjerene oglase, odnosno najbolje bi bilo da fizički na adekvatni način prvo provjere oglašivača i sadržaj oglasa, neposrednim uvidom na lokaciji i neposrednim kontaktom s prodavateljem te provjerom tvrtke odnosno fizičke osobe prodavatelja, osobno ili osobom od povjerenja u inozemstvu. Tek nakon tih ostvarenih preduvjeta, eventualno sklapati poslove.

U svakom slučaju, budite oprezni, a ukoliko ste ipak postali žrtvom prijevare o tome odmah obavijestite policiju.

INFORMACIJA

  1. Traže se očevici prometne nesreće s poginulom osobom

U utorak, 11. veljače 2020. godine oko 18,30 sati u Čakovcu na raskrižju ulica Kralja Zvonimira i Dr. Ante Starčevića, dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom u kojoj je smrtno stradao 50-godišnji pješak.

U cilju rasvjetljavanja svih okolnosti ove prometne nesreće, Policijska uprava međimurska moli svjedoke (očevice) da se jave osobno u Postaju prometne policije Čakovec (Jakova Gotovca 7, Čakovec) ili na broj 192.

  1. U Pribislavcu pronađen “hoverboard„ – traži se vlasnik

Početkom tjedna u Pribislavcu poštena građanka pronašla je “hoverboard„ te ga predala policijskim službenicima.  

Pozivamo vlasnika koji traži svoj “hoverboard„ da se osobno javi u Policijsku upravu međimursku, Policijsku postaju Čakovec, Jakova Gotovca 7, Čakovec.

Fotografiju pronađenog “hoverboarda„ možete preuzeti na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja