Međimurje Press
Policija

Ispraćaj Stare i doček Nove godine prošao mirno i bez značajnijih policijskih intervencija

U najvećem dijelu Hrvatske tijekom Silvestrova i prvog dana u 2021. godini nisu evidentirani značajni sigurnosni događaji. Tako je, i na području Policijske uprave međimurske ispraćaj Stare i doček Nove godine prošao mirno i bez značajnijih policijskih intervencija.

Iako ove godine nije bilo organiziranih proslava dočeka Nove godine, svi djelatnici žurnih službi pobrinuli su se da žitelji Međimurske županije bezbrižno dočekaju, nadamo se mirniju i bolju 2021. godinu. Već prema ustaljenom i tradicionalnom običaju obišao ih je župan Međimurske županije Matija Posavec, zahvalivši im pritom na svemu u protekloj godini te poželio mnogo uspjeha, kvalitetnog i organiziranog rada u novoj godini. U jutarnjim satima prvog dana nove godine u Operativno komunikacijskom centru policije Policijske uprave međimurske, župana su dočekali voditelj OKCP-a Policijske uprave međimurske Goran Đurašin i voditeljica smjene Ines Češnjaj, kao i drugi dežurni policijski službenici. Cjelokupna sigurnosna situacija u novogodišnjoj noći ocijenjena je povoljnom, pošto je zabilježeno tek nekoliko manjih intervencija.

Kako bi se što brže i uspješnije sanirale posljedice razornog potresa koji je nedavno zadesio područje Banovine,  u ispomoć Policijskoj upravi sisačkoj-moslavačkoj upućena su dva odjeljenja Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske.

Vlada RH današnji dan, 2. siječnja proglasila je Danom žalosti u Republici Hrvatskoj te ovom prilikom upućujemo izraze najdublje sućuti obiteljima poginulih. Također, ozlijeđenima u potresu želimo brz oporavak, a svima kojima su razoreni domovi da im se što prije obnove.

Žiteljima Međimurske županije želimo zdravu, mirnu i sigurnu novu godinu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja