Međimurje Press
Policija

Ivan Sokač ponovno imenovan načelnikom Policijske uprave međimurske!

Tijekom 36-godišnje karijere u Ministarstvu unutarnjih poslova obavljao je poslove od policijskog službenika do nekoliko rukovodećih funkcija te je po treći put imenovan načelnikom Policijske uprave međimurske

Nakon provedenog internog oglasa za imenovanje rukovodećih policijskih službenika/ca u Ministarstvu unutarnjih poslova, na prijedlog glavnog ravnatelja policije Nikole Miline, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović s 21. rujna 2022. godine imenovao je Ivana Sokača za načelnika Policijske uprave međimurske na mandat od pet godina.

Danas, 21. rujna u prostorijama Policijske uprave međimurske održan je kolegij užeg rukovodstva na kojem je pomoćnik glavnog ravnatelja i načelnik Uprave za javni red i sigurnost  policije Dragan Tokić, predstavio novog načelnika Policijske uprave međimurske te mu uručio rješenje o imenovanju.

Ivan Sokač u zvanju glavnog policijskog savjetnika stručni je specijalist kriminalistike, koji je tijekom 36-godišnje karijere u Ministarstvu unutarnjih poslova obavljao poslove od policijskog službenika do nekoliko rukovodećih funkcija. Ovim imenovanje po treći put je izabran za načelnika Policijske uprave međimurske.

Načelnik Tokić istaknuo kako je izbor načelnika Sokača odraz uspješnog kontinuiteta rada, a za koji su zasigurno, osim samog načelnika, zaslužni i svi djelatnici Policijske uprave međimurske. Kako bi se ocijenilo stanje sigurnosti na nekom području te ocijenila uspješnost rada policije, treba uzeti u obzir i percepciju građana te njihov osjećaj sigurnosti, što se svakako na području Policijske uprave međimurske uzima u obzir. Na kraju, zaželio je načelniku Sokaču i svim njegovim suradnicima uspješan daljnji rad te napomenu kako uvijek postoji prostor da se razina sigurnosti podigne na jednu višu razinu.

Načelnik Sokač zahvalio se ministru i glavnom ravnatelju na ukazanom povjerenju te naglasio kako za napredovanje i poboljšanje rada međimurske policije uvijek ima prostora, ali svakako je uvijek potrebno isticati i ostvarene dobre radne rezultate. Zahvalu je uputio i svi djelatnicima Policijske uprave jer bez njih ostvareni radni rezultati ne bi bili mogući. Kao glavni prioritet u daljnjem radu istaknuo je borbu protiv svih oblika kriminaliteta, posebice imovinskih delikata, koji u svom obimu i specifičnostima najviše zaokupljaju rad međimurskih policajaca. Na kraju obraćanja naglasio je kako će sa svojim suradnicima raditi na ostvarenju još boljih radnih rezultata.

Savjetnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber čestitao je načelniku Sokaču na imenovanju. U svom obraćanju istaknuo je kako je Policijska uprava međimurska jedna od najproduktivnijih sredina u kojoj je boravio u svojoj dugogodišnjoj karijeri i nije ni čudo što ostvaruje dobre radne rezultate te uvijek stremi ostvarivanju još boljih.

Pu međimurska

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja