Iz prometa isključeno 10 vozača i 4 vozila autobusa i teretnih vozila

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnjak sa šireg područja općine Mala Subotica počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, u noći sa 6. na 7. listopada u Turčišću provalio je u trgovinu u sklopu benzinske postaje, vlasništvo privatnog poduzeća iz Domašinca, te ukrao stotinjak kutija raznih vrsta cigareta i slatkiše.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Dio ukraden predmeta oduzet je od osumnjičenika i vraćeni predstavniku vlasnika.

Protiv 20-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku za mladež.   

KRAĐA

Policijska uprava međimurska zaprimila je prijavu 62-godišnjaka da mu je iz osobnog automobila ukradena puška.

Naime, u petak, 14. listopada u popodnevnim satima u Oporovcu, na ulici ispred obiteljske kuće nepoznati počinitelj iz nezaključanog osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka ukrao je lovačku pušku s optičkim ciljnikom.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

PROMETNA NESREĆA 

U ponedjeljak, 17. listopada oko 18 sati u Čakovcu, na parkiralištu kod gradskog groblja u Mihovljanskoj ulici dogodila se prometna nesreća  u  kojoj  je  teško stradao  35-godišnji vozač mopeda. Neregistriranim „Italscooterom“ upravljao je bez položenog vozačkog ispita te je prilikom vožnje umanjivao stabilnost vozila zbog čega se u jednom trenutku prevrnuo i pao na tlo.

Naknadno, u utorak, 18. listopada zatražio je liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je u nesreći teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA  

Danas, 19. listopada oko 1 sat i 45 minuta u Dunjkovcu, Glavnoj ulici, došlo je do požara na obiteljskoj kući. U požaru je u potpunosti izgorjelo krovište, dok je djelomično nagorjela unutrašnjost i stambenog prostora.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec.

Materijalna šteta za sada nije poznata.

Mjesto događaja je osigurano, dok će se danas u jutarnjim satima obaviti očevid kako bi se utvrdio uzrok požara.

DOPUNA INFORMACIJE

U razdoblju od 10. do 16. listopada policijski službenici PU međimurske proveli su aktivnosti iz akcije „Nadzor autobusa i teretnih automobila“.

Tijekom akcije izvršena je kontrola 105 teretnih automobila, te je kod 20 vozila i njihovih vozača utvrđeno 68 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. Najveći broj utvrđenih prekršaja odnosio se na prekoračenja brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepoštivanja radnog vremena upravljanja vozilom, nepravilnog korištenja i obveze čuvanja tahografskih listića, tehničke ispravnosti vozila te pretovara i neosigurana tereta na priključnim vozilima. Bitno je napomenuti kako je tijekom akcije utvrđen i jedan prekršaj manipulacije karticom vozača.

Koristimo priliku da upozorimo sve vozače teretnih automobila koji posjeduju memorijsku karticu za digitalni tahograf izdanu sukladno Zakonu o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu da se prilikom upravljanja teretnim automobilima ne koriste karticama drugih vozača jer time grubo krše pozitivne zakonske propise.    

Ujedno, policijski službenici izvršili su nadzor 19 autobusa, te su kod dva vozila i njihovih vozača utvrdili 5 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. Utvrđeni su prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepoštivanja radnog vremena upravljanja vozilom.

Ukupno je tijekom akcije utvrđeno 114 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (osim teretnih automobila i autobusa kontrolirani su i osobni automobili, mopedi, motocikli, kao i dr. vozila), i to:

–      52 prekršaja nepropisne brzine,

–      19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

–      osam prekršaja tehničke neispravnosti,

–      osam prekršaja vezanih uz teret na vozilu,

–      pet prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola,

–      tri prekršaja vezanih za uporabu svjetala u prometu,

–      tri prekršaja neregistriranog vozila,

–      prekršaj nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,

–      prekršaj neustupanja prednosti prolaska,

–      prekršaj upravljanja vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta,

–      39 ostalih prekršaja.

            Tijekom akcije policijski službenici iz prometa isključili su 10 vozača i četiri vozila.

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*