medjimurjepress@gmail.com

Izazivanje prometne nesreće

Za četvrtak, 17. listopada 2019. godine

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen 76-godišnji biciklist

Jučer, 17. listopada 2019. godine nešto poslije 12 sati na raskrižju južne obilaznice grada Čakovca i gradske prometnice koja povezuje Čakovec i Savsku Ves (kružni tok prometa), dogodila se prometna nesreća u kojoj je teške ozljede opasne po život zadobio 76-godišnji biciklist.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, južnom zaobilaznicom iz smjera Nedelišća prema Štefancu, 68-godišnji vozač izlazeći iz kružnog toka prometa, nije se uvjerio da opisanu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu te pritom nije vodio računa o položaju, smjeru i brzini kretanja vozila. U tom trenutku prednjim dijelom automobila udario je u prednju bočnu stranu bicikla, kojim je preko prijelaza biciklističke staze preko kolnika, suprotno oznakama na kolniku, tj. u zabranjenom smjeru, upravljao 76-biciklist. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla i pada bicikliste na kolnik.

Ozlijeđeni biciklist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da je u nesreći zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržan na daljnjem liječenju.

Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 68-godišnjeg vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKA KRAĐA NA OSOBITO OPASAN I DRZAK NAČIN

Pušćine – teška krađa na osobito drzak način

Jučer, 17.listopada 2019. godine nešto prije 17 sati u Pušćinama, Ulici Petra Zrinskog, 70-godišnjakinji koja se biciklom kretala spomenutom ulicom, s leđa su prišla dvojica nepoznatih mladića, također na biciklima te je tom prilikom jedan od njih s upravljača njenog bicikla strgnuo PVC vrećicu u kojoj se nalazio novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. U opisanom događaju biciklistica je pala na kolnik, ali je ponuđenu liječničku pomoć odbila.

Počinitelji su se nakon drske krađe udaljili u nepoznatom smjeru.

Materijalna šteta procjenjuje se na više stotina kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državno odvjetništvu.

Policija intenzivno traga za počiniteljima.

INFORMACIJA

Policijski službenicu PU međimurske sudjelovali u memorijalnoj utrci “Hvala vam za moj korak slobodni“

U spomen na 97 poginulih i nestalih policajaca u obrani Vukovara, policijski službenici Policijske uprave međimurske sudjelovali su u memorijalnoj atletskoj utrci „Hvala vam za moj korak slobodni“.

U obrani grada heroja sudjelovali su i međimurski policajci, stoga su se u srijedu, 16. listopada 2019. godine u poslijepodnevnim satima mnogobrojnim trkačima u Vukovaru pridružili Miljenko Vrbanec, Mario Sever, Branko Polanec te Neven Horvat, kako bi im i na taj način odali počast.

Više na poveznici.

RADOVAN GAČAL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*