Međimurje Press
Policija

Izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih stvari!

Srijeda, 2. prosinca 2020. godine

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

Zbog posjedovanja prerađenog pištolja protiv 62-godišnjaka podnijeta kaznena prijava

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 62-godišnjak s područja općine Gornji Mihaljevec, počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Naime, policijskim službenicima Policijske postaje Mursko Središće sredinom rujna ove godine 54-godišnjakinja dragovoljno je predala zračnu pušku te pištolj s pripadajućom futrolom. Predano oružje neprijavljeno je posjedovao osumnjičeni 62-godišnjak. S obzirom da su pregledom pištolja uočene preinake u njegovom kalibru i karakteristika, oružje je dostavljeno na balističko vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” u Zagrebu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem temeljem dobivenih rezultata balističkog vještačenja utvrđeno je kako je osumnjičeni kod kuće posjedovao revolver za kojeg je znao da je nezakonito prerađen iz zračnog u vatreno oružje uz rekalibraciju u kalibar .22 Long Rifle (5,6 mm), a posjedovanje takvog oružja građanima je zabranjeno.

Protiv osumnjičenog podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKA KRAĐA

Nepoznati počinitelj provalio u šupu te ukrao motorni trimer i motornu pilu

U noći s utorka na srijedu (1./2. prosinca 2020.) u Murskom Središću, nepoznati počinitelj na dvorištu obiteljske kuće u Ulici kralja Zvonimira, provalio je u šupu, odakle je ukrao motorni trimer i motornu pilu.

Materijalna šteta prema procjeni 66-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

Najava preventivno-represivnih aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Danas, 3. prosinca 2020. godine povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će preventivno-represivne aktivnosti tijekom kojih će pojačano nadzirati korištenje parkirnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom, uz kontrolu uporabe znaka pristupačnosti.

Više informacija na poveznici.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja