medjimurjepress@gmail.com

Izvanredno priopćenje Policijske uprave međimurske

DOPUNA IZVANREDNOG PRIOPĆENJA ZA MEDIJE

od petka, 26. srpnja 2019. godine

PROMETNA NESREĆA / IZAZIVANJE PROMETNE NESREĆE U CESTOVNOM PROMETU – DOPUNA INFORMACIJE

Kako smo jučer (26. srpnja 2019.) izvijestili, na državnoj cesti između Čakovca i Murskog Središća oko 11:30 sati dogodila se teška prometna nesreća.

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem u sklopu kojeg je proveden i očevid, utvrđeno je kako je 46-godišnjni poljski državljanin rođen 1973. godine, upravljajući osobnim automobilom („Jeep“), poljskih nacionalnih oznaka, na dionici državne ceste između Štrukovca i Žiškovca, u desnom zavoju obavljao nepropisno pretjecanje, a da pritom prometna traka kojom je namjeravao pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti. Zbog takvog pretjecanja ugrozio je sigurnost prometa te omeo promet iz suprotnog smjera, zbog čega se frontalno sudario s „Toyotom Auris“, dubrovačkih registarskih oznaka, kojom je upravljao 40-godišnji vozač s područja Grada Čakovca. Uslijed siline sudara „Toyota“ je odbačena izvan kolnika, gdje je došlo do njenog zapaljenja, a potom se požar proširio i na „Jeep“, poljskih nacionalnih oznaka.

Hitnom intervencijom vatrogasaca požar na vozilima je ugašen, dok su vozilima hitne medicinske pomoći u čakovečku bolnicu prevezeni 40-godišnji vozač i 13-godišnje dijete (putnik), sudionici nesreće iz „Toyote“, a koji su u tom trenutku zadobili teške ozljede opasne po život. Ujedno, iz automobila poljskih nacionalnih oznaka u bolnicu je prevezeno četvero poljskih državljana, 46-godišnji vozač i 39-godišnja putnica te djeca putnici rođena 2003. i 2005. godine za koje je utvrđeno da su svi u nesreći lakše ozljeđeni.

Jučer (26. srpnja 2019.) u poslijepodnevnim satima 46-godišnji poljski državljanin (vozač „Jeepa“) je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ te će se tijekom današnjeg dana predati pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*