Međimurje Press
Policija

Izvješće policije za 21. listopad 2021.

POKUŠAJ UBOJSTVA

Hemuševec – sukobili se sin i otac

U četvrtak, 21. listopada 2021. godine oko 13,30 sati, u Hemuševcu, došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između 53-godišnjeg oca i 24-godišnjeg sina, kojom prilikom je sin porazbijao prozore na kući. U tome ga je otac pokušao spriječiti, ali je sin u jednom trenutku uzeo oštar predmet i nanio ocu ubodnu ranu u predjelu trbuha.

Otac je vozilom hitne pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, dok će se ozljede okvalificirati naknado.

Uz uporabu sredstva prisile sin je uhićen i doveden u službene prostorije Policijske uprave međimurske.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

PROMETNA NESREĆA

U prometnoj nesreći sudjelovala dva osobna automobila i traktor

U četvrtak, 21. listopada 2021. godine oko 6,35 sati na kolniku državne ceste između Svetog Križa i Preloga, dogodila se prometna nesreća u kojoj 40-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, prilikom pretjecanja traktora s pridodanom prikolicom koprivničkih registarskih oznaka, s kojim je ispred u istom smjeru upravljao 36-godišnji vozač, a da prometna traka kojom namjerava pretjecati nije bila slobodna na dovoljnoj udaljenosti da pretjecanjem ne bi ugrozio sigurnost prometa iz suprotnog smjera. Zbog toga je prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 37-godišnji vozač osobnog automobila. Uslijed udara vozilo kojim je upravljao 37-godišnjak sišlo je izvan kolnika, dok je vozilo s kojim je upravljao 40-godišnjak u zanošenju djelomično sišao izvan kolnika te je u njega prednjim djelom udario traktor.

Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu u Čakovec prevezen je ozlijeđeni 37-godišnjak, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Kolnik državne ceste u vremenu od 6,50 do 8,05 sati, bio je zatvoren za sav promet te se odvijao obilaznim prometnim pravcima.

Na mjesto događaja izašli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Preloga.

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

Pribislavec – pretraga doma i drugih prostorija

U četvrtak, 21. listopada 2021. godine u Pribislavcu, temeljem sudskog naloga, izvršena je pretraga doma i drugih prostorija, kojima se koristi 32-godišnjak.

Prije početka pretrage muškarac je dragovoljno predao pištolj, 52 komada streljiva, tri komada spremnika za pištolj i dva komada spremnika za automatsku pušku te zelenu materiju nalik na drogu sintetski kanabinoid, neto mase 2,8 grama.

Protiv 32-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku zbog počinjenja kaznenog djela Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i optužni prijedlog prekršajnom odjelu općinskog suda zbog nedozvoljenog držanja vatrenog oružja i streljiva kategorije B.

Oduzeta materija nalik na drogu sintetski kanabis biti će proslijeđena na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“.

NAPOMENA: Fotografije oduzetih predmeta možete preuzeti na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

INFORMACIJA

Najava preventivno-represivne akcije „Ne budite označeni“

U utorak, 26. listopada 2021. godine od 9 do 11 sati, u gradu Prelogu, policijski službenici Policijske postaje Prelog u suradnji s članovima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, provoditi će aktivnosti iz preventivno-represivne akcije „Ne budite označeni“.

Akcija će biti usmjerena prema svim sudionicima u prometu s posebnim naglaskom na kršenje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na nepravilna parkiranja na mjestima predviđenim za osobe s invaliditetom, osobito na parkiralištima trgovačkih centara, kao i na javnim parkiralištima grada Preloga.

Tijekom akcije policijski službenici će utvrđivati prekršaje te uz podjelu informativnog letka vozače dodatno senzibilizirati i pozivati na dosljedno poštivanje zakonskih odredbi koje omogućavaju osobama s invaliditetom lakši pristup parkirnim mjestima.

Pozivamo predstavnike medija da poprate ovu akciju, kod upravne zgrade Grada Preloga, na adresi Prelog, Glavna ulica 35, s početkom u 9 sati.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

ODNOSA S JAVNOŠĆU

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja