Međimurje Press
Policija

Izvješće policije za 24.ožujak

TEŠKA KRAĐA

U Šenkovcu nepoznati počinitelj provalio u trgovinu

U noći s utorka na srijedu (23./24. ožujka 2021.) u Šenkovcu, Ulici maršala Tita, nepoznati počinitelj je provalio u prodavaonicu građevinskog materija, odakle je ukrao novac.
Materijalna šteta prema izjavi predstavnika oštećenog poduzeća iz Čakovca, procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, dok će se stvarna šteta utvrditi nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva.
Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

TEŠKA KRAĐA (POKUŠAJ) – DOPUNA INFORMACIJA

Čakovečki policajci otkrili počinitelja pokušaja teške krađe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima osnovano se sumnja kako je 32-godišnjak s područja općine Podturen, počinio kazneno djelo teške krađe u pokušaju.
Naime, sumnja se kako je u subotu, 6. ožujka ove godine u ranim jutarnjim satima na Trgu Republike u Čakovcu, provalio u kafić, vlasništvo 35-godišnjaka, ali iz ugostiteljskog objekta nije ništa ukrao, odnosno nakon provale odustao je od dovršenja kaznenog djela.
Protiv osumnjičenog 32-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

NAJAVA

U petak (26. ožujka) na području Policijske uprave međimurske provest će se akcija „Četiri ubojice u prometu“

Sutra (petak), 26. ožujka 2021. godine od 14 do 22 sata policijski službenici svim policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije “Četiri ubojice u prometu”.
Policijski službenici tijekom najavljene akcije posebnu pozornost posvetit će prekršajima iz tzv. grupacije “četiri glavne ubojice u prometu” (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom akcije posebna pozornost obratit će se na ponavljače (recidiviste) teških prometnih prekršaja.
Promet će se nadzirati na većem broju lokacija diljem Međimurske županije, a u poduzimanje najavljenih aktivnosti uključit će se svi raspoloživi ljudski i tehnički potencijali (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, stacionarni i mobilni uređaji za mjerenje brzine, “presretači” i dr. tehnička sredstva).

(rg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja