Međimurje Press
Policija

Izvješće policije za ponedjeljak i utorak!

KRAĐA

            U razdoblju od 19.  do 21. lipnja u polju zvanom „Lopuh“ nedaleko naselja Donji Kraljevec, nepoznati počinitelj je ukrao traktor marke „Hurlimann“ model „XA 86“, zelene boje.

Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Molimo građane da ukoliko raspolažu s korisnim informacijama o krađi traktora da se jave u Policijsku postaju Prelog na telefon 040 373-239 ili na broj telefona 192.

 

INFORMACIJE

  • Pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu u narednom razdoblju

Unatoč poduzetim aktivnostima policije prema sudionicima u cestovnom prometu, u posljednjih nekoliko tjedana na području Republike Hrvatske, tako i na području Međimurske županije i nadalje se događaju prometne nesreće s najtežim posljedicama, a posebice je zabrinjavajući trend porasta prometnih nesreća i stradavanja vozača motocikla i mopeda.

Aktivnosti će se usmjeriti na prekršaje iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkoholiziranost vozača, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisna uporaba mobitela) te prekršaje recidivista i mladih vozača.

U prometu je veliki broj vozača mopeda i motocikala, koji sudjeluju u teškim prometnim nesrećama, često i sa smrtnim ishodom, a u kojima su najčešće i počinitelji. Pojačano će se obavljati nadzor ove skupine vozača u prometu.Također, u cilju veće zaštite pješaka i biciklista, odnosno njihovog manjeg stradavanja, prema ovim skupinama sudionika u prometu, provodit će se preventivne, ali i represivne aktivnosti.

  • Provođenje akcije Alkohol

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec će u 26. na 27. lipnja 2021. godine od 21 do 3 sata provoditi operativnu akciju „Alkohol.

Operativna akcija usmjeriti će se na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetiti će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

  • Provedena preventivno-represivna akcija „Korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima i dječje sjedalice u vozilima“ 

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec su u utorak, 22. lipnja od 9 do 9,30 sati u Kuršancu i od 10 do 10,30 sati u Trnovcu kod izlaska iz naselja Parag proveli  preventivnu akciju „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica“ .

Cilj ove preventivno-represivne akcije bio je nadzor vozača i drugih osobama koje ne koriste sigurnosni pojas, odnosno dječju sjedalicu i/ili postolje za sjedenje tijekom vožnje te postizanje učinaka generalne prevencije kao i veće sigurnosti u cestovnom prometu.

Izvršen je nadzor devet vozača i vozila kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji te su savjesni vozači nagrađeni prigodnim poklonima (privjesci i dr.).

Nenad Risek  

 

                                                                                                   

                                                                                                 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja