Međimurje Press
Policija

Izvješće policije za protekli vikend

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske u dane vikenda su evidentirane dvije teške krađe te sedam krađa. U dvije krađe nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u pet krađa šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo tešku krađu i krađu

1) Između 5. i 8. svibnja 2021. godine u Kotoribi, Ulici Pavleka Miškine, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću, no za sada nije poznato što je ukradeno.

Materijalna šteta procijenit će se naknadno.

2) U četvrtak, 6. svibnja 2021. godine u prijepodnevnim satima u Čakovcu, Zrinsko-Frankopanskoj ulici, nepoznati počinitelj je u garderobnom ormariću tvrtke ukrao novčanik s cjelokupnim sadržajem.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Protiv počinitelja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA

Lakše ozlijeđena putnica u vozilu

U subotu, 8. svibnja oko 13 sati i 50 minuta u Čakovcu na raskrižju ulica Putjane, Kalničke i Elizabete i Geze Legenstein, vozačica osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 45-godišnjakinja s područja općine Nedelišće, krećući se kolnikom Ulice Putjane te dolaskom do raskrižja s Kalničkom ulicom, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla u raskrižje zadržavajući smjer kretanja u smjeru Ulice Elizabete i Geze Legenstein, a da nije propustila sva vozila koja se kreću tom cestom.

Zbog toga je automobilom udarila u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je Kalničkom ulicom upravljala 33-godišnjakinja s područja općine Strahoninec.

U prometnoj nesreći lake tjelesne ozljede zadobila je putnica u prvom osobnom automobilu 26-godišnjakinja s područja općine Nedelišće, dok je na vozilima nastala materijalna šteta.

Protiv 45-godišnje vozačice pokrenut će se prekršajni postupak.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Evidentirana jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se dvije prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je lake tjelesne ozlijede zadobila putnica u osobnom automobilu i jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

nepoštivanje prednosti prolaska – jedna prometna nesreća,

vožnja na nepropisnoj udaljenosti – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena.

INFORMACIJA

Tijekom akcije “Četiri ubojice u prometu” utvrđena je najveća koncentracija alkohola od 1,41 promila

U subotu, 8. svibnja 2021. godine od 14 do 22 sata policijski službenici u sastavu mobilnog time Policijske uprave međimurske proveli su aktivnosti iz operativne akcije “Četiri ubojice u prometu”.

Najveća koncentracija alkohola od 1,41 promila, utvrđena je u 19,45 sati u Pleškovcu, kod vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, rođenog 1953. godine s šireg područja općine Podturen.

Najveća brzina u naseljenom mjestu od 82 km/h utvrđena je u 20,05 sati u Nedelišću kod vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, rođenog 1970. godine s područja Grada Čakovca.

Tijekom akcije utvrđen je ukupno 41 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– dva prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol,

– 13 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila,

– jedan prekršaj uporabe svjetala u prometu,

– pet prekršaja nepropisne uporabe mobitela,

– 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i

– sedam ostalih prekršaja.

Za vrijeme provođenja operativne akcije evidentirana je jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja