Međimurje Press
Policija

Izvješće policije za utorak

Utorak, 1. rujna 2020. godine

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI – DOPUNA INFORMACIJE

Otkriven počinitelj koji je automobilom oštetio nadgrobne spomenike na groblju u Donjem Kraljevcu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako je 53-godišnjak s područja općine Donji Kraljevec, počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Naime, sumnja se da je u noći sa srijede na četvrtak (26./27. kolovoza 2020.) na mjesnom groblju u Donjem Kraljevcu, upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, stazom između grobova oštetio više nadgrobnih spomenika te time prouzročio materijalnu veću od 10.000 kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE

  1. Čakovec – 48-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola od 2,21 promila prouzrokovao prometnu nesreću

Jučer, 1. rujna 2020. godine oko 19 sati u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđen vozač osobnog automobila.

Upravljajući Fiat Puntom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 2,21 promila, 48-godišnji vozač nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je na ravnom dijelu ceste automobilom djelomično sišao na obilježeno parkiralište. Na parkiralištu je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio parkirane Opel Astre, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 51-godišnjakinje. Uslijed siline sudara Astra je odbačena unaprijed te je prednjim dijelom udarila u prednji dio parkirane Honde Civic, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 27-godišnjakinje.

Vozač Fiat Punta vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je u nesreći lakše ozlijeđen.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 48-godišnji vozač sankcionirat će se novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 12.300 kuna, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

  1. Žiškovec – 19-godišnji vozač u zavoju izletio izvan kolnika i udario u betonski propusni most

Noćas, 2. rujna 2020. godine oko jedan sat poslije ponoći u Žiškovcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je lakše ozlijeđen vozač osobnog automobila.

Devetnaestogodišnji vozač BMW-a X6, čakovečkih registarskih oznaka, upravljao je kolnikom državne ceste broj 209. Pritom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake te je u lijevom zavoju vozilom u potpunosti sišao izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u betonski propusni most. Uslijed siline udara automobil se prevrnuo na bočnu stranu.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je u nesreći lakše ozlijeđen.

Devetnaestogodišnji vozač zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sankcionirat će se izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 2.300 kuna.

INFORMACIJA

Iako u najboljoj namjeri, javne objave snimki mogu dodatno viktimizirati žrtvu

Zbog poštivanja zakonskih odredbi o tajnosti postupka (sukladno čl. 60. Zakona o sudovima za mladež postupak u kojem sudjeluju maloljetnici je tajan) te zaštite privatnosti djeteta (Povreda privatnosti djeteta – članak 178. Kaznenog zakona), a prije svega zbog najboljeg interesa djece žrtava, ali i mladih počinitelja kažnjivih radnji te zaštite digniteta žrtve i izbjegavanja daljnjeg nasilja, pozivamo sve medije te fizičke osobe da uklone objave snimki koje prikazuju nasilne događaje u kojima su sudionici maloljetne osobe te da ih ne dijele na društvenim mrežama i drugim sredstvima javne komunikacije.

Više informacija na poveznici.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja