Međimurje Press
Policija

Izvješće Pu međimurske za dane proteklog produljenog vikenda od 27. do 30. svibnja 2022. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog produljenog vikenda evidentirano je šest krađa i dvije teške krađe. Materijalna šteta kod dvije krađe procjenjuje na više od tisuću kuna, dok se kod preostale četiri procjenjuje na manje od tisuću kuna. Izdvajamo provalu u lovački dom u Žiškovcu te krađu utovarnih rampi s „tzv. „labudice“ u Prelogu.

Provala u lovački dom u Žiškovcu

Između 27. i 30. svibnja 2022. godine u Žiškovcu, nepoznati počinitelj provalio je u priručno skladište, koje se nalazi nedaleko lovačkog doma, vlasništvo lokalnog lovačkog društva. Počinitelj je iz skladišta ukrao uređaj za izbacivanje glinenih golubova.

Materijalna šteta procijenjena je na više desetaka tisuća kuna.

U Prelogu s tzv. „labudice“ ukradene utovarne rampe 

Između 28. i 30. svibnja ove godine u Prelogu, na parkiralištu poduzeća u Ulici Hrupine, nepoznati počinitelj ukrao je s prikolice tzv. „labudice“, aluminijske utovarne rampe, vlasništvo poduzeća iz R. Austrije.

Materijalna šteta procijenjena je na desetak tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

OŠTEĆENJE TUĐE STVARI – DOPUNA INFORMACIJE

Otkriven počinitelj oštećenja nadzornih kamera u Murskom Središću

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“.

Naime, sumnja se da je u ponedjeljak, 4. travnja 2022. godine u poslijepodnevnim satima u Murskom Središću, na nogometnom igralištu lokalnog nogometnog kluba u Ulici Franje Koroša, razbio dvije nadzorne kamere montirane na vanjskom zidu klupskih prostorija. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Prema osumnjičenom maloljetniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

UDAR GROMA / POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Čukovec – udar groma u krovište obiteljske kuće

U petak, 27. svibnja 2022. godine nešto prije ponoći u Čukovcu, prilikom grmljavinskog nevremena uslijed udara groma u predjelu priključka električne mreže, zapalilo se krovište i potkrovlje obiteljske kuće, vlasništvo 46-godišnjakinje.

Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe iz Čakovca te Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Čukovca i Preloga.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog produljenog vikenda evidentirane tri prometne nesreće

Tijekom proteklog produljenog vikenda dogodilo se ukupno tri prometne nesreće, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– greške pješaka, jedna prometna nesreća,

– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom produljenog vikenda utvrđena je kod trojice vozača, a najveća koncentracija alkohola od 1,75 g/kg utvrđena je kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu, 28. svibnja oko 12 sati u Čehovcu. U svojstvu „mladog vozača“ pod utjecajem alkohola (1,75 g/kg) upravljao je osobnim automobilom s pridodanom lakom prikolicom (čakovečkih registarskih oznaka), kolnikom Glavne ulice kojom prilikom brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste (zavoj i kolnik mokar) te atmosferskim prilikama (padala kiša), zbog čega je u zavoju sišao izvan kolnika, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udario u betonsko-metalnu dvorišnu ogradu. Uslijed siline udara došlo je do prevrtanja lake prikolice. U opisanoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, dok je 22-godišnji vozač prekršajno sankcioniran.

INFORMACIJE

Natječaj za Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. 

Program će započeti sukladno epidemiološkoj situaciji u to vrijeme, najranije 19. rujna 2022. godine, a polaznici/polaznice će se nakon završenog Programa primati u radni odnos u Ministarstvo unutarnjih poslova (policijske uprave odnosno u ostale ustrojstvene jedinice Ravnateljstva policije), sukladno potrebama službe.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja