Međimurje Press
Policija

Izvješće Pu međimurske za dane vikenda!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su tri teške krađe i tri krađe. Materijalna šteta kod krađa procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo:  

Donji Kraljevec – provala u obiteljsku kuću

U noći s 15. na 16. srpnja 2022. godine, u Donjem Kraljevcu, Cvjetnoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari te ukrao domaći i strani novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Mursko Središće – ukraden profesionalni alat

U subotu, 16. srpnja 2022. godine u predvečernjim satima, u Murskom Središću, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj je iz nezaključanog spremišta ukrao bušilice i kutne brusilice .

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Evidentirano šest prometnih nesreća

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno šest prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama i četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, dok se u jednoj prometnoj nesreći čekaju kvalifikacije ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina – tri prometne nesreće,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti – dvije prometne nesreće,

– ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća koncentracija utvrđena kod 56-godišnjeg vozača motocikla, u količini od 1,23 g/kg alkohola, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom koja se dogodila u subotu 16. srpnja 2022. godine oko 20,30 sati na kolniku Lokalne ceste broj 20039, između Otoka i Orehovice.

PROMETNA NESREĆA

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen motociklist

U subotu, 16. srpnja 2022. godine oko 20,30 sati na kolniku lokalne ceste broj 20039, između Otoka i Orehovice, dogodila se prometna nesreća u kojoj 56-godišnji vozač motocikla varaždinskih registarskih oznaka, rođen 1966. godine, pod utjecajem alkohola u količini od 1,23 g/kg, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste – zavoj.

Zbog toga je u desnom zavoju u kočenju sišao vozilom izvan kolnika ulijevo, gdje je udario u metalnu zaštitnu ogradu.

Uslijed udara vozač je pao preko zaštitne ograde na asfaltiranu površinu, dok se motocikl prevrnuo na bočnu stranu.

Ozlijeđeni vozač je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje mu je pružena liječnička pomoć. Utvrđeno je da je u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede te zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Na graničom prijelazu Goričan I pronađena droga  

U subotu, 16. srpnja 2022. godine u 9,00 sati na Međunarodnom graničnom prijelazu Goričan I, na ulaz u Republiku Hrvatsku iz Mađarske, osobnim vozilom mađarskih nacionalnih oznaka graničnoj kontroli pristupilo je troje mađarskih državljana, 25 i 33- godišnjaci i 32-godišnjakinja.

Prilikom pregleda vozila u cilju sprječavanja krijumčarenja droga preko državne granice, policijskim službenicima 25-godišnjak predao je PVC vrećicu ispunjenu bijelom praškastom materijom nalik na drogu amfetamin tzv. speed težine 0,20 grama, 33-godišnjak predao je četiri PVC vrećice ispunjene bijelom praškastom materijom nalik na drogu amfetamin tzv. speed težine 6,97 grama i PVC vrećicu sa četiri komada tableta nalik na drogu MDMA tzv. ecstasy težine 2,41 grama, dok je 32-godišnjakinja predala PVC vrećicu ispunjenu biljnom materijom nalik na drogu marihuanu težine 0,38 grama i jednu PVC vrećicu ispunjenu sa četiri komada tableta nalik na drogu MDMA tzv. ecstasy težine 1,12 grama.

Preliminarnim testiranjem dobivena je pozitivna reakcija na prisutnost opojne droge.

Droga je oduzeta, dok su osobe prekršajno sankcionirane sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

INFORMACIJA

  • POZIV IZLAGAČIMA – sudjelujte na „Sajmu sigurnosti i prevencije 2022.“ 

Policijska uprava međimurska u suradnji s Vijećem za prevenciju Međimurske županije i Vijećem za prevenciju Grada Čakovca te Gradom Čakovcem, organizira „Sajam sigurnosti i prevencije 2022.“.

Sajam će se održati u petak, 23. rujna 2022. godine u vremenu od 10,00 do 16,00 sati na prostorima Sportsko rekreacijskog centra „Mladost“ u Čakovcu, Športskoj ulici 2.

U slučaju loših vremenskih uvjeta Sajam će se održati u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec, u Čakovcu, Športskoj ulici 1 (o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena).

Stoga, upućujemo poziv svim zainteresiranim izlagačima, našim dosadašnjim i budućim partnerima, koji se u svom djelokrugu rada bave sigurnošću i prevencijom, a zajednički nam je cilj suzbijanje svih oblika nedopuštenih ponašanja, da na vrijeme rezerviraju svoje izlagačko mjesto.

Svoje zahtjeve za sudjelovanjem izlagači mogu dostaviti najkasnije do 26. kolovoza 2022. godine, putem elektroničke pošte Policijske uprave međimurske, medjimurska@policija.hr .

  • Preventivno-represivna akcija „Ne budite označeni“

U utorak, 19. srpnja 2022. godine u vremenu od 10,30 do 14,30 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provodit će preventivno-represivnu akciju „Ne budite označeni“.

Tijekom akcije utvrđivat će se prekršaji nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom na području grada Čakovca, uključujući i parkirališta trgovačkih centara, dok će se tom prilikom dijeliti prigodni letci.

Akcija je usmjerena prema svima sudionicima u prometu, a odnosi se na dosljedno poštivanje pozitivnih propisa koja nalaže Zakon o sigurnosti prometa na cestama, vezano uz osobe sa tjelesnim invaliditetom.

Zakon o sigurnosti prometa na cestama Republike Hrvatske, propisao je da vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom. Kazna je za počinjeni prekršaj iznosi 700,00 kuna.

Cilj akcije je da se preventivno-represivnim aktivnostima, obavljanjem nadzora sudionika u prometu i edukacijom, postignu učinci generalne prevencije i postigne veći stupanj sigurnosti u cestovnom prometu.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Danijela Turk

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja