Međimurje Press
Policija

Izvješće Pu međimurske za petak 29. listopada, subotu 30. listopada, nedjelju 31. listopada i ponedjeljak 1. studenog 2021. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda, između 29. i 31. listopada 2021. godine, evidentirane su tri teške krađe i tri krađe. U dvije krađe nastala je materijalna šteta veća od 1.000 kuna, dok je u jednoj krađi šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo tešku krađu i krađu:

U subotu 30. listopada 2021. godine u Domašincu, Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj je provalio u obiteljsku kuću odakle je ukrao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

U subotu, 30. listopada 2021. godine oko 11 sati u Čakovcu, Strossmayerovoj ulici, nepoznati počinitelj je iz otključanog kombi vozila ukrao mobitel i bankovnu karticu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji Policijska uprava međimurska skreće pozornost građanima na važnost poduzimanja mjera samozaštite koje svatko može poduzeti i tako smanjiti vjerojatnost da postanete žrtva kaznenog djela. Stoga, kada čak i nakratko napuštate vozilo, isključite motor, izvucite ključ iz brave i zaključajte vozilo. Ne ostavljate mobitele, novčanike, torbice i druge vrijedne predmete u vozilu koji poticajno djeluju na počinitelja.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PRIJETNJA / NEDOPUŠTENO NOŠENJE, KORIŠTENJE ORUŽJA NA JAVNIM I DRUGIM MJESTIMA / NASILJE U OBITELJI

Orehovica – prijetio ubojstvom i pucao iz vatrenog oružja

U subotu, 30. listopada 2021. godine oko 16,12 sati u Orehovici, Dravskoj ulici 62-godišnjak dovezao se osobnim automobilom do obiteljske kuće, gdje je pod utjecajem alkohola prijetio ubojstvom 55-godišnjoj supruzi s kojom je u brakorazvodnom postupku, kao i 59-godišnjakinji i 68-godišnjaku. Potom je iz vozila izvadio vatreno oružje i pucao u smjeru dvorišta, nakon čega se vozilom udaljio.

Brzom reakcijom policijskih službenika osobno vozilo 62-godišnjaka je zaustavljeno u Orehovici te je uz uporabu sredstva prisile uhićen i doveden u službene prostorije Policijske uprave međimurske, dok ozlijeđenih nije bilo.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu izvršena je pretraga vozila gdje je pronađena i oduzeta puška modela IŽ-27E, 27 komada patrona te oružni listovi na ime 62-godišnjaka. Provedenim alkotestiranjem kod 62-godišnjaka utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu u količini od 2,31 g/kg.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Prijetnja i Nasilje u obitelji, te prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanima osumnjičeni 62-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Potom je doveden u Županijski sud u Varaždinu, gdje mu je rješenjem određen istražni zatvor u trajanju do mjesec dana te je predan u zatvor u Varaždin.

PROMETNA NESREĆA

Lopatinec – pod utjecajem alkohola skrivio prometnu nesreću

U subotu, 30. listopada 2021. godine oko 23,25 sati u Lopatincu, Ulici Ivana Gorana Kovačića dogodila se prometna nesreća u kojoj 55-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u količini od 1,77 g/kg, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) i vidljivosti (noć).

Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom i u zanošenju sišao izvan kolnika, gdje je udario u betonski most te se prevrnuo na krov.

U prometnoj nesreći 55-godišnji vozač nije ozlijeđen, a protiv njega će se pokrenuti prekršajni postupak.

Ponovno pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje propisa, posebice da prilagode brzinu kretanja osobinama i stanju ceste, da ne voze pod utjecajem alkohola te da budu odgovorni sudionici u prometu.

INFORMACIJA

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

nepropisna i neprilagođena brzina – dvije prometne nesreće,
nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda je utvrđena kod jednog vozača.

Najveća koncentracija alkohola u količini od 1,77 g/kg utvrđena je kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, a koja se dogodila u subotu, 30. listopada 2021. godine oko 23,25 sati u Lopatincu, Ulici Ivana Gorana Kovačića.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja