Međimurje Press
Policija

Izvješće Pu međimurske za srijedu 17. i četvrtak 18. studenoga 2021.

PROMETNA NESREĆA

Gornji Kuršanec – lakše ozlijeđen pješak

U srijedu, 17. studenoga 2021. godine oko 17,15 sati u Gornjem Kuršancu, Čakovečkoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj 45-godišnji pješak, pod utjecajem alkohola u količini od 0,71 g/kg krećući se biciklističkom trakom bez da je bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom, prelazio je kolnik, a da se nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Zbog toga je došlo do kontakta između pješaka i teretnog automobila kojim je upravljao 50-godišnji vozač.

Ozlijeđeni pješak je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Protiv 45-godišnjeg pješaka pokrenut je prekršajni postupak.

INFORMACIJE

1) Prometna policija ponovo provodila preventivne aktivnosti usmjerene prema najugroženijim sudionicima u prometu

U utorak, 16. studenoga 2021. godine, u jutarnjim satima, Gornjem  Hrašćanu, Čakovečkoj ulici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su preventivno-edukativne aktivnosti usmjerene prema najugroženijim skupinama sudionika u cestovnom prometu.

Više informacija na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

Najava preventivne akcije „Dani tehničke ispravnosti vozila“

Policijska uprava međimurska će u razdoblju od 22. do 27. studenoga 2021. godine provesti akciju preventivno-sigurnosnog karaktera pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila”, s ciljem postizanja većeg stupnja tehničke ispravnosti vozila na cestama.

Aktivnosti akcije su usmjerene na mogućnost obavljanja besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehničke preglede uz poticanje vozača na vođenje brige o tehničkoj ispravnosti vlastitog vozila. Od akcije će biti izuzeta vozila koja u navedenom razdoblju imaju zakonsku obvezu provođenja tehničkog pregleda i registracije.

Akcija će se provodi u suradnji sa Centrom za vozila Hrvatske, Stanicama za tehnički pregled vozila u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjoj Dubravi a sastoji se od besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila za vrijeme cijelog radnog vremena stanica za tehničke preglede vozila, a naplaćuje se samo onim vlasnicima vozila koji dođu na redovni ili preventivni tehnički pregled ili neko drugo službeno ispitivanje.

Radno vrijeme stanica za tehničke preglede vozila

U Čakovcu Stanice za tehničke preglede vozila Panex i Posavec:

ponedjeljak – petak u vremenu od 07,00 do 20,00 sati,
u subotu u vremenu od 07,00 do 14,00 sati.

Stanica za tehnički pregled vozila Prelog:

–     ponedjeljak – petak u vremenu od 07,00 do 20,00 sati,

–     u subotu u vremenu od 07,00 do 14,00 sati.

Stanica za tehnički pregled vozila Donja Dubrava:

–      ponedjeljak, srijeda, petak u vremenu od 07,00 do 14,00 sati,

–      utorak i četvrtak u vremenu od 11,30-18,30 sati,

–      u subotu u vremenu od 07,00-12,00 sati.

Stanica za tehnički pregled vozila Mursko Središće:

–      ponedjeljak, srijeda, petak u vremenu od 07,00 do 14,00 sati.

–      utorak i četvrtak u vremenu od 11,30-18,30 sati.

Izložba Heroji u boji

Dostavljamo vam poveznicu na Instagram izložbu Heroji u boji https://www.instagram.com/herojiuboji/, kreiranu povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Ideja iza Instagram izložbu su izvorne crno-bijele fotografije s 35mm filma obojane uz pomoć „machine learninga“. U svakoj od 50 objava iz arhive Muzeja policije prva je fotografija novo generirani kolor dok je druga crno-bijeli izvornik i svaka od njih priča jedan dio povijesti, neizvjesnosti i hrabrosti kroz četiri burne godine (1991. do 1995.) stvaranja slobodne i samostalne države koju danas poznajemo.

Hrvatska je policija tom stvaranju dala nemjerljiv doprinos i do sada su junaci s ovih fotografija bili crno-bijeli. Od danas su ti heroji – u boji.

Marina Soldat

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja