Međimurje Press
Policija

Izvješće za dane vikenda od 9. do 11. prosinca 2022. godine Pu međimurske

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe i šest krađa. Izdvajamo tešku krađu u Donjem Vidovcu te krađu u Čakovcu.

Iz ljekarne u Donjem Vidovcu ukraden novac 

U noći s četvrtka na petak (8./9. prosinca 2022.) u Donjem Vidovcu, Ulici Rade Končara, nepoznati počinitelj provalio je u privatnu ljekarnu, odakle je ukrao novac. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

U Čakovcu iz trgovine ukraden novčanik

U subotu, 10. prosinca oko 18:30 sati u Čakovcu, na Trgu Eugena Kvaternika, nepoznati počinitelj u trgovini mješovitom robom, vlasništvo trgovačkog društva sa sjedištem u Malinskoj, ukrao je novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovne kartice. Materijalna šteta procijenjena je na više stotina kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su dvije prometne nesreće, i to dvije prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda nije utvrđena.

POŽAR NA PROMETNOM SREDSTVU

U požaru izgorio Renault Master

Jučer, 11. prosinca u ranim jutarnjim satima, točnije oko 4 sata u Murskom Središću, u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Sitnice, došlo je do požara teretnog vozila (Renault Master), čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 46-godišnjaka, kojeg trenutno koristi 54-godišnjak.

Požar su ugasili pripadnici JVP-e Čakovec i DVD-a Mursko Središće, dok je vozilo u potpunosti izgorjelo. Ujedno, u požaru je oštećeno i prozorsko staklo na obiteljskoj kući, vlasništvo 52-godišnjaka, u čijoj je blizini bio parkiran kombi.

Očevidom uz prisustvo inspektorice za zaštitu od požara i eksplozija utvrđeno je da se kao uzrok požara vozila ne može isključiti tehnički kvar na električnim instalacijama.

Ukupna materijalna šteta procijenjena je na 31.000 kuna.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti ovog događaja.

POLICIJSKI  SLUŽBENIK 

Glasnogovornik

Radovan Gačal

 

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja