Međimurje Press
Policija

Izvještaj Pu međimurske za 28.siječanj

Tijekom četvrtka, 28. siječnja 2021. godine na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirani značajniji sigurnosno interesantni događaji.

Što se tiče počinjenja najučestalijih kaznenih djela iz domene imovinskih delikata (krađe i teške krađe), u proteklih 24 sata evidentirana je jedna krađa, dok teške krađe nisu evidentirane. Kazneno djelo krađe dogodilo se u Pušćinama oko jedan sat poslije ponoći. Dvojica nepoznatih počinitelja iz prodajnog prostora benzinske postaje u Čakovečkoj ulici, ukrali su boce piva. Materijalna šteta procjenjuje se na pedesetak kuna.

Glede stanja sigurnosti u cestovnom prometu u proteklih 24 sata na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirane prometne nesreće, dok je u ranim jutarnjim satima u Vukanovcu evidentiran nalet osobnim automobilom na divljač (srnu), koja je pretrčava kolnik.

Od ostalih sigurnosnih događaja evidentirano je narušavanje javnog reda i mira u Murskom Središću. U srijedu, 27. siječnja oko 23 sata dvojica alkoholiziranih muškaraca u dvorištu obiteljske kuće u Ulici Sitnice, zbog međusobnih nesuglasice i prethodne netrpeljivosti, najprije su se posvađali, a potom i potukli. U opisanom događaju 28-godišnjak i 29-godišnjak lakše su ozlijeđeni te im je liječnička pomoć pružena u Županijskoj bolnici Čakovec. Protiv okrivljenog dvojca zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

INFORMACIJA

Najava akcije „Alkohol“

U subotu, 30. siječnja 2021. godine od 18 do 24 sata policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”. 

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i utvrđivanja ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja