Međimurje Press
Policija

Izvještaj Pu međimurske za dane vikenda 24., 25. i 26. prosinca 2021. godine!

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE  

            Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda, između 24. i 27. prosinca 2021. godine, evidentirane su tri krađe. U sve tri krađe nastala materijalna šteta je manja od 1.000 kuna. 

Izdvajamo krađu:

Između 21. i 24. prosinca 2021. godine u Pribislavcu, Ulici Vladimira Nazora nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće ukrao nekoliko metara instalacijskog kabla te je pritom oštetio razvodni ormarić.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Potjera za vozačem koji je počinio brojne prometne prekršaje na području Policijske uprave međimurske

U petak 24. prosinca 2021. godine oko 15,20 sati u Čakovcu, policijski službenici su uočili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka u činjenju brojnih prometnih prekršaja.

U cilju utvrđivanja prometnih prekršaja i provjere identiteta vozača, policijski službenici su vozilo pokušali zaustaviti svjetlosnim i zvučnim signalima, na što se nepoznati vozač oglušio. Potom su policijski službenici s nekoliko službenih vozila započeli potjeru za vozilom koje se kretalo na prometnicama od Čakovca prema Varaždinu čineći pri tom  brojne prometne prekršaje i ugrožavajući sigurnost drugih sudionika u prometu.

Policijska uprava međimurska je o potjeri obavijestila Policijsku upravu varaždinsku te zatražila pomoć u zaustavljanju vozila i vozača.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su u Varaždinu, Međimurskoj ulici zaustavili vozilo te vozača uz primjenu sredstva prisile uhitili.

Tijekom potjere je oštećeno službeno vozilo Policijske uprave međimurske.

Kako je utvrđeno radi se o 33-godišnjaku s područja Općine Strahoninec i protiv njega Policijska uprava međimurska će pokrenuti prekršajni postupak zbog počinjenja brojnih prometnih prekršaja.

Više informacija možete pronaći na internetskim stranicama Policijske uprave varaždinske, ovdje.

PRONALAZAK VOZILA

Mursko Središće – pronađen osobni automobil

U subotu, 24. prosinca 2021. godine oko 22,45 sati u Murskom Središću policijski službenici su pronašli parkiran uz cestu osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, marke Toyota Corola (2004.), srebrne boje, a koji je prijavljen da je ukraden.

Naime, u noći s 22. na 23. prosinca 2021. godine u Prelogu, Ulici Antuna Mihanovića, ispred obiteljske kuće nepoznati počinitelj je na neutvrđen način ukrao navedeni osobni automobil.

Provedenim očevidom utvrđeno je da na osobnom automobilu nema oštećenja niti što nedostaje iz njega, te je vraćen vlasniku.

PROMETNA NESREĆA

Čakovec – vozač pod utjecajem alkohola počinio prometnu nesreću

U petak, 24. prosinca 2021. godine oko 16.30 sati u Čakovcu, na raskrižju s kružnim tokom prometa ulica Vukovarske, Kalničke i Vladimira Nazora, dogodila se prometna nesreća u kojoj 61-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 1.32 g/kg te u vrijeme kad mu je rješenjem ukinuta vozačka dozvola (rok od dvije godine), brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i vidljivosti ceste.

Zbog toga je krećući se niz nadvožnjak u zavoju vozilom sišao na otok za razdvajanje prometnih tokova, gdje je udario u prometni znak i prometnu opremu ceste te se vratio u raskrižje. Nakon toga ponovno je vozilom sišao na otok za razdvajanje prometnih tokova gdje je udario u prometni znak. U nastavku kretanja po raskrižju sišao je na otok za razdvajanje prometnih tokova u Vukovarskoj ulici gdje je povratkom na kolnik vozilom udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je ispred raskrižja bila zaustavljena 57-godišnja vozačica.

Nakon prometne nesreće 61-godišnji vozač pješice se udaljio s mjesta događaja.

Ubrzo, u blizini događaja zatekli su ga policijski službenici te ga uhitili i doveli u službene prostorije Policijske uprave međimurske.

U vremenu od 16.40 do 17.30 sati promet u Vukovarskoj ulici kod raskrižja s kružnim tokom zbog obavljanja očevida bio je obustavljen te se odvijao okolnim ulicama.

Protiv 61-godišnjeg vozača pokrenut će se prekršajni postupak.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA 

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača 

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna s ozlijeđenom osobom u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena te tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– neprilagođena i nepropisna brzina – četiri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom vikenda utvrđena je kod dva vozača.

Najveća količina alkohola u količini od 1,32 g/kg utvrđena je kod 61-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u petak, 24. prosinca 2021. godine oko 16,30 sati, u Čakovcu, na raskrižju s kružnim tokom prometa ulica Vukovarske, Kalničke i Vladimira Nazora.

INFORMACIJA

Obvezno korištenje zimske opreme od 15. studenog do 15. travnja 

Obzirom da su nastupili zimski uvjeti na prometnicama, podsjećamo građane na obvezu korištenja zimske opreme. Upravljanje vozilima u takvim je uvjetima otežano pa se vozačima, ali i svim ostalim sudionicima u prometu preporučuje dodatni oprez jer se tada povećava i opasnost od prometnih nesreća.

Više informacija možete pronaći na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, ovdje.

POLICIJSKA SLUŽBENICA

ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Marina Soldat  

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja