Međimurje Press
Policija

Jedan uhićeni u Paragu evidentiran u više od 90 incidenata!

Za jednog od uhićenih, 27-godišnjaka, evidentirano je da je sudjelovao u više od 90 incidenata. Od toga je u 24 slučaja kazneno prijavljen, a u 18 prekršajno, neslužbeno je potvrđeno Indexu. Riječ je o razbojništvima, krađama, ali i o nasilju u obitelji i krivotvorenju isprava. Kad je riječ o prekršajnim prijavama, najčešće se radilo o remećenju javnog reda i mira.

Drugi uhićeni punoljetnik, 22-godišnjak, ima dvije kaznene prijave i četiri prekršajne. I on je prijavljivan za krađe, nasilje u obitelji, remećenje javnog reda i mira, ali i za zlouporabu opojnih droga.

Policija nezadovoljna jer se na njih svaljuje krivnja

Inače, kako smo doznali, policija je u zadnjih mjesec dana u romskom naselju Parag imala 41 intervenciju.

Kako se neslužbeno može čuti iz policijskih krugova, vrlo su nezadovoljni što se krivnja prebacuje na njih. Upravo zbog niza prijava koje su podnosili, smatraju da su svoj posao obavili, no navode da za posjedovanje kalašnjikova i sličnog oružja, koje se redovito zapljenjuje na tom području, sudovi ne daju zatvorske kazne, nego rad za opće dobro.

Faber: Od 37 zapljena automatskog oružja samo jedna zatvorska kazna

O tome je na današnjoj pressici govorio i pomoćnik ministra unutarnjih poslova Vladimir Faber. Rekao je da je PU međimurska u 5 godina imala 37 oduzimanja automatskog oružja – pušaka, automatskih pušaka, poluautomatskih pušaka, puškomitraljeza… U samo jednom slučaju, pojasnio je Faber, određena je zatvorska kazna, dok su u svim ostalima kazne bile uvjetne, rad za opće dobro ili su postupci još u tijeku.

“Ja ću vam dati još jedan podatak vezan za 37 komada oružja. Samo jedan počinitelj je do sada, u ovih 5 godina, kažnjen zatvorskom kaznom, bezuvjetnom. Svi ostali postupci su okončani ili uvjetnim kaznama ili radom za opće dobro ili su još u tijeku. Činjenica je da pravna država ne daje jasnu poruku počiniteljima kaznenih djela, pogotovo nelegalnog držanja vatrenog oružja. O tome koliko je to opasno i koliko bi se takva kaznena djela trebala sankcionirati i da se time šalje pogrešna poruka nekim ljudima, pa i ja ću držati oružje kad već susjed nije završio u zatvoru, a policija mu je oduzela automatsko oružje i tako u 37 slučajeva”, rekao je Faber na pressici.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja