Jedan od većih uspjeha kriminalističke policije Policijske uprave međimurske

OTKRIVEN LABORATORIJ ZA PROIZVODNJU MARIHUNE I OSTALIH DROGA 

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad četvoricom muškaraca, 38, 34, 36 i 41 – godišnjacima s područja Međimurske županije zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

O tome su danas na izvanrednoj press konferenciji govorili  načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač i voditelj Odsjeka za obradu kriminaliteta Službe kriminalističke policije, Zlatko Baranašić.

Naime, 38-godišnjak je u gospodarskom objektu u dvorištu obiteljske kuće, radi kontinuirane proizvodnje,  skladištenja, krijumčarenja te daljnje prodaje nabavio materijal, opremu i tvari za izradu laboratorija u kojem je proizvodio marihuanu. Nadzor nad proizvodnjom i uvjetima mikroklime laboratorija vršena je korištenjem visoke tehnologije. Također, sumnja se da je 38-godišnjak ispod garaže u dvorištu obiteljske kuće započeo izradu novog prostora za uzgoj marihuane gdje je postavio instalacije za ugradnju klima uređaja, otvore za filtraciju zraka, razvukao mrežu električnih vodova s razvodnom kutijom, postavio prekrivena specijalna vrata čiji ulaz se upravlja pomoću hidraulike te započeo s radom na unutarnjoj izolaciji prostora.

Izvršenim pretragama obiteljskih kuća i drugih prostorija koje koriste 34, 36, 38 i 41-godišnjaci pronađen je laboratorij s opremom za „indoor“ (unutarnji) uzgoj marihuane, 2183,9 grama marihuane, 29 stabljika indijske konoplje u rastu, vaga za precizno mjerenje i aparat za vakumiranje. Uz sve to pronađen je i kokain od 4 grama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni (38, 34 i 36- godišnjaci) uz kaznenu prijavu predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok 41-godišnjak nije dostupan policiji. Potom su dovedeni na ispitivanje kod općinskog državnog odvjetnika koji je 34-godišnjaka pustio na slobodu, dok je za 38 i 36-godišnjaka izdao nalog za dovođenje  sucu istrage Županijskog suda u Varaždinu. Županijski sudac za obojicu odredio je Istražni zatvor u trajanju od najdulje mjesec dana.

Kako su izvjestitelji naznačili, sva četvorica s područja Čakovca i Strahoninca, poznata su od ranije kriminalističkoj policiji.

(mp)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*