medjimurjepress@gmail.com

Kako zaštiti bicikl od krađe

Četvrtak, 27. lipnja 2019. godine

TEŠKA KRAĐA NA DRZAK NAČIN

Čakovec – na drzak način ukrao torbu

Jučer, 27. lipnja 2019. godine oko 17 sati u Čakovcu, na parkiralištu u Vukovarskoj ulici, nepoznati počinitelj počinio je tešku krađu na naročito drzak način na štetu 66-godišnjakinje. Biciklom se straga dovezao do oštećene te joj potom iz ruke istrgnuo torbu u kojoj se nalazio novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Opis počinitelja: muškarac starosti između 25 i 30 godina, slabije tjelesne građe, svjetlije puti, visine oko 165 cm, obučen u majicu sive boje i plave kratke hlače, dok je na glavi nosio sivu kapu, tzv. “šiltericu”. S mjesta događaja udaljio se na manjem sivom biciklu.

Mole se građani koji raspolažu s korisnim informacijama vezano uz ovaj događaja da se jave u najbližu policijsku postaju, odnosno pozivom na 192 ili slanjem e-poruke na medjimurska@policija.hr.

KRAĐE BICIKALA

Samozaštitne mjere – kako zaštiti svoj bicikl od krađe

U proteklih nekoliko dana na širem području grada Čakovca ukradeno je više bicikala.

Stoga, donosimo nekoliko samozaštitnih mjera koje građani mogu sami poduzeti kako bi dodatno zaštitili svoje bicikle od krađa:

– zaključavajte bicikl kvalitetnim zaštitnim lancem;

– nemojte koristiti jeftine lance i lokote s četveroznamenkastim šiframa, koje kradljivci mogu lako prepiliti ili razbiti, nego spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom ili U-lock;

– ako niste u blizini parkirališta namijenjenog biciklima, bicikl treba „parkirati“ na sigurnom mjestu (poželjno je da lokacija bude osvijetljena te da se radi o frekventnijem mjestu, gdje je stalno prisutan veći broj građana ili prostor na kojem je instaliran video nadzor);

– bicikl osigurajte na adekvatan način, zaključajte ga tako da se obuhvati rama i kotač;

– bicikl nemojte ostavljati bez nadzora na dulje vrijeme i nemojte ga uvijek „parkirati“ na istom mjestu;

– dokumente i druge vrijednosti ne ostavljajte u torbicama na biciklu;

– poželjno je sačuvati dokumentaciju s brojem rame bicikla;

– ujedno, korisno je fotografirati bicikl, što će svakako olakšati traganje u slučaju krađe.

INFORMACIJA

Najava akcije „Alkohol“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec sa subote na nedjelju, 29. na 30. lipnja 2019. godine od 23 do 5 sati provest će akciju „Alkohol“.

Akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja.

RADOVAN GAČAL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*