Kaznena prijava zbog omogućavanja trošenja droge

Ponedjeljak, 21. svibnja 2018. godine.

KRAĐA

U proteklih 24-sata na području Policijske uprave međimurske evidentirano je pet kaznenih djela „krađa“, od kojih četiri gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna, od čega izdvajamo:

  • u noći s 17. na 18. svibnja u Prelogu, Ludbreškoj ulici, nepoznati počinitelj je u dvorištu škole iz stalka za bicikle ukrao zaključani muški bicikl, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

OMOGUĆAVANJE TROŠENJA DROGA

U ponedjeljak, 21. svibnja oko 17.20 sati u Čakovcu, Parku perivoja Zrinskih, policijski službenici Interventne jedinice policije zatekli su dvojicu 19-godišnjaka, jedan s područja općine Selnica i drugi s područja općine Vratišinec te maloljetnika s područja Međimurske županije. Tom prilikom 19-godišnjak s područja Selnice dragovoljno je predao tri PVC smotuljka sa sadržajem materije nalik na drogu marihuanu, mase 2,1 gram i jedan PVC smotuljak sa sadržajem nalik na drogu amfetamin, mase 5,3 grama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 19-godišnjak dao drogu amfetamin na konzumiranje, maloljetniku i 19-godišnjaku s područja općine Vratišinec.

Protiv 19-godišnjaka, zbog počinjanja kaznenog djela „omogućavanje trošenja droga“, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

DOPUNA INFOMACIJE ZA POŽAR NA PROMETNOM SREDSTVU I OŠTEĆENJE TUĐE STVARI

U ponedjeljak, 21. svibnja u jutarnjim satima izvršen je očevid nad radnim strojem koji je izgorio u požaru, u nedjelju 20. svibnja oko 18 sati, te je utvrđeno da je uzrok požara poduzeta ljudska radnja.

Nadalje, u isto vrijeme nepoznati počinitelj je na jednom od parkiranih radnih strojeva (bageru) oštetio stakla kabine.

Ukupna materijalna šteta utvrdit će se po primitku odštetnog zahtjeva.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKE KRAĐE I KRAĐE

Osumnjičen za više kaznenih djela

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 20-godišnjak s područja općine Kotoriba počinio četiri teške krađe i dvije krađe.

U noći s 23. na 24. veljače, s 30. na 31. ožujka te između 7. i 9. travnja ove godine u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, provalio je u trgovinu privatnog poduzeća odakle je ukrao mobilni telefon i blagajničke minimume, dok je u petak, 11. svibnja pokušao provaliti u trgovinu u čemu nije uspio pa je odustao od dovršenja kaznenog djela. Mobilni telefon je oduzet i vraćen zaposlenicima trgovine.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Nadalje, u noći s 10. na 11. svibnja u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava s terase ugostiteljskog objekta ukrao je zaključani bicikl vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna, a u četvrtak, 10. svibnja u popodnevnim satima u Kotoribi, na željezničkom kolodvoru u Kolodvorskoj ulici, iz stalka za bicikle ukrao je nezaključani bicikl vrijednosti više stotina kuna. Bicikli su oduzeti i vraćeni vlasnicima.

Protiv osumnjičenika dostavit će se posebna izvješća nadležnom državnom odvjetniku, kao dopune prethodno dostavljenih kaznenih prijava protiv nepoznatog počinitelja.

(Danijela Turk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*