Međimurje Press
Policija

Kazneno djelo u gospodarskom poslovanju

Srijeda, 16. prosinca 2020. godine

PRIJEVARA U GOSPODARSKOM POSLOVANJU / POVREDA OBVEZE VOĐENJA TRGOVAČKIH I POSLOVNIH KNJIGA

Direktor građevinskog poduzeća osumnjičen za kaznena djela prijevare u gospodarskom poslovanju i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva osnovano se sumnja kako je 44-godišnjak u svojstvu direktora trgovačkog društva sa sjedištem na širem području grada Čakovca (osnivač trgovačkog društva i osoba ovlaštena za zastupanje), počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju te kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni sredinom srpnja prošle godine, znajući da je spomenuto trgovačko društvo u neprekidnoj blokadi zbog nemogućnosti izvršenja financijskih obveza, sklopio ugovor o izvođenju građevinskih radova sa 42-godišnjakinjom. Temeljem sklopljenog ugovora primio je predujam od više desetaka tisuća kuna, a potom nije izvršio sve ugovorene radove. Ujedno, osumnjičeni je 42-godišnjakinju uvjeravao kako će ugovorene radove dovršiti, dok se naposljetku prestao javljati na pozive i time postao nedostupan.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako osumnjičeni tijekom poslovanja u svojstvu odgovorne osobe spomenutog trgovačkog društva nije vodio poslovne knjige, a koje je prema pozitivnim zakonskim propisima bio dužan voditi te je time nadležnim službama otežao kontrolu podataka o poslovanju trgovačkog društva.

Protiv osumnjičenog 44-godišnjaka podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna kaznenoj prijavi. 

NADOPUNA INFORMACIJE

Provedena preventivna akcija „Zimski uvjeti na cestama“

Jučer, 16. prosinca 2020. godine od 8 do 11 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u suradnji s djelatnikom stanice za tehnički pregled vozila proveli su preventivnu akciju „Zimski uvjeti na cestama“.

Akcija je provedena na državnim cestama u Međimurskoj županiji, koje su sukladno Odluci o obaveznoj uporabi zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, označene kao zimske dionice. Ovom Odlukom određuje se obvezna uporaba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj, i to u razdoblju od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine.

Više na poveznici.

 Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja