Međimurje Press
Policija

Kod prvog izdavanja vozačke dozvole više ne treba prilagati Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu

Četvrtak, 17. rujna 2020. godine

KRAĐA

Dvadeset jednogodišnjak osumnjičen za krađu trimera

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovane se sumnja kako je 21-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se da je u utorak, 8. rujna ove godine u prijepodnevnim satima u Pribislavcu, Kaštelskoj ulici, iz školskog hodnika ukrao trimer. Materijalna šteta prema dostavljenom odštetnom zahtjevu procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su ukradeni trimer te ga vratiti predstavniku oštećene škole.

Protiv 21-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NESRETNI SLUČAJ

U padu s krova obiteljske kuće 30-godišnjak teško ozlijeđen

Jučer, 17. rujna 2020. godine oko 16 sati u Prelogu, prilikom sanacije krovišta obiteljske kuće u Frankopanskoj ulici, 30-godišnjak je u jednom trenutku izgubio ravnotežu i pao je s visine oko 4 metra na travnatu površinu.

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje utvrđeno da je u događaju zadobio teške ozljede opasne po život te je zadržan na daljnjem liječenju.

O događaju dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA

Piškorovec – narušavanje javnog reda i mira reproduciranjem glasne glazbe

Noćas (18. rujna 2020.), u 00,35 sati u Piškorovcu, reproduciranjem glasne glazbe putem dva zvučnika s pridodanim pojačalom, javni red i mir narušavao je 41-godišnjak.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog od počinitelja oduzeli su zvučnike i pojačalo.

Protiv okrivljenika zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se optužni prijedlozi prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

INFORMACIJA

Kod prvog izdavanja vozačke dozvole više ne treba prilagati Uvjerenje o položenom vozačkom ispitu

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je jučer, 16. rujna, u Narodnim novinama Pravilnik o izmjenama Pravilnika o vozačkim dozvolama. Novi Pravilnik o vozačkim dozvolama stupit će na snagu 8 dana od dana objave odnosno 24. rujna ove godine.

Izmjenama propisa te izradom tehničkog rješenja omogućeno je da Hrvatski autoklub, kao ovlaštena stručna organizacija koja izdaje Uvjerenja o položenom vozačkom ispitu, vodi evidenciju o položenim vozačkim ispitima u elektroničkom obliku, a policijske uprave, odnosno policijske postaje koje izdaju vozačke dozvole ta Uvjerenja preuzimaju elektroničkim putem; dakle bez potrebe da ju građanin prilaže.

Više na poveznici.

Radovan GAČAL

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja