Konferencija za medije Pu međimurske

Romi sve agresivniji!

PROBLEMI SE STAVLJAJU ISPOD TEPIHA, NEMA NI “A” OD AKCIJSKOG PLANA!

Kao što smo najavili danas je u prostorijama Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, načelnik Policijske uprave međimurske održao izvanrednu konferenciju za medije u svezi niza sigurnosno interesantnih događaja koji su se dogodili tijekom 1. siječnja na području Međimurske županije. 

Razlog ovakvog izvještavanja javnosti, događanja su u romskim naseljima Međimurja na 1. siječnja 2019.godine u popodnevnim satima. Čak 12 intervencija od kojih su se u 2 navrata dogodili napadi na policiju i policijska vozila. Radi se o pucnjavi iz vatrenog oružja, napadima drvenim palicama, kamenjem. Jedan slučaj dogodio se u Piškorovcu drugi u Pušćinama. Kako je istaknuo Sokač, ne preza se više ni od napada na same policajaca, ali ni interventnu policiju. Također je napomenuo da su i sve ostale intervencije na taj datum bile na rubu incidenta.

Sokač nadalje navodi da su napadači  od ranije poznati policiji i recidivisti su. Kako tvrdi i dalje se bavimo posljedicama, a ne uzrocima. Akcijski planovi se stavljaju ispod tepiha. Primjerice, na dan dodjele socijalne pomoći imamo i po 40 intervencija u kojima se generiraju nemili događaji.

Imali smo dobro plaćeno istraživanje koje je sublimiralo probleme, dakle imamo uvid u kompletno stanje, ali pomaka nema. Sva obećanja institucija propadaju u vodu. Digne se medijska buka  i odmah nakon toga sve padne u zaborav.

Vijeće za prevenciju Međimurske županije donijelo je neke zaključe, ali u praski se ne provode (?). Ovakvo stanje nije ingerencija same policije, iako mnogi tako misle. Tvrdim da problem ne treba tražiti kod nas, jer kad govorimo o stanju sigurnosti na području Međimurske županije, tada govorimo o specifičnim problemima koje institucije lokalne i regionalne samouprave ne mogu riješiti bez aktivnog uključivanja nekoliko ministarstava poput Ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku, pravosuđa, obrazovanja, zdravstva i unutarnjih poslova, naglasio je Ivan Sokač.

Policija je danas ukazala na stvarne probleme, pogotovo negativnih i permanentnih pojava među Romima. Na redu je po ko zna koji puta inertna država, koja stanje u Međimurju očito ne doživljava.

(rd)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*