medjimurjepress@gmail.com

Korisna saznanja građani mogu prijaviti policiji i anonimno

TEŠKA KRAĐA

Između 17. siječnja i 30. ožujka u Donjem Kraljevcu, Kolodvorskoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u skladište, vlasništvo privatnog poduzeća iz Preloga, odakle je ukrao nekoliko desetaka vreća sjemenskog kukuruza. Materijalna šteta procjenjuje se na dvadesetak tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Molimo građane ako raspolažu s korisnim informacijama o ovom kaznenom djelu da se jave na broj telefona 192, odnosno osobno dođu u najbližu policijsku postaju. Informacije mogu poslati i putem e-pošte, na adresu medjimurska@policija.hr ili putem mobilnog telefona uz korištenje aplikacije e-Policija.

Napominjemo, kako korisna saznanja građani mogu dostaviti anonimno.

DOPUNA INFORMACIJE ZA KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 51-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, u ponedjeljak, 24. listopada prošle godine oko podneva u Čakovcu, Ulici Jakova Gotovca, iz podrumskih prostorija učeničkog doma ukrao je bicikl „Trek Sky 3“ i time 18-godišnjeg vlasnika oštetio za 2.800 kuna.

Tijekom istraživanja pronađeni su kotači i okvir (rama) ukradenog bicikla te su vraćeni vlasniku.

Protiv osumnjičenika podnijet će posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJE

  • “Tehnička ispravnost, registracija i osiguranje traktora i priključnih vozila”

S obzirom na početak sezone poljoprivrednih radova i s time povezanu povećanu prisutnost traktora i priključnih vozila na međimurskih prometnicama, u razdoblju od 3. travnja do 5. svibnja na području Policijske uprave međimurske provodit će se preventivna akcija „Tehnička ispravnost, registracija i osiguranje traktora i njihovih priključnih vozila”.

Akciju provode djelatnici Centra za vozila Hrvatske, Stanice za tehnički pregled vozila „Centar“ Čakovec, koji će u naseljima diljem Međimurske županije obavljati tehničke preglede traktora i priključnih vozila na terenu.

Pozivamo sve vlasnike traktora i priključnih vozila da iskoriste mogućnost tehničkog pregleda u svojim naseljima, a one koji to propuste da svakako izvrše tehnički pregled i registraciju kod ovlaštenih stanica za tehnički pregled vozila.

Kontrola tehničke ispravnosti i registracija traktora i priključnih vozila provodit će od 7.30 do 14 sati, prema sljedećem rasporedu:

– 3. travnja (ponedjeljak) u naselju Goričanu,

– 4. i 5. travnja (utorak i srijeda) u Maloj Subotici,

– 6., 7. i 10. travnja (četvrtak, petak i ponedjeljak) u Domašincu,

– 11.,12., i 13. travnja (utorak, srijeda i četvrtak) u Podturnu,

– 14. travnja (petak) u Macincu,

– 18.,19. i 20. travnja (utorak, srijeda i četvrtak) u Štrigovi,

– 21. i 24. travnja (petak i ponedjeljak) u Gornjem Mihaljevcu,

– 25. travnja (utorak) u Lapšini,

– 26. travnja (srijeda) u Pleškovcu,

– 27. travnja (četvrtak) u Orehovici,

– 28. travnja (petak) u Vratišincu te

– 2., 3., 4. i 5. svibnja (utorak, srijeda, četvrtak i petak) u Belici.

Tijekom akcije policijski službenici u redovnom nadzoru cestovnog prometa sve vlasnike traktora i priključnih vozila upućivat će na lokacije terenske kontrole tehničke ispravnosti.

Upućujemo apel svim vlasnicima traktora i priključnih vozila da tehnički pregledaju, registriraju i osiguraju svoja vozila jer time direktno i pozitivno utječu na stanja sigurnosti u cestovnom prometu.  

  • Najava akcije „Alkohol“ 

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći s 1. na 2. travnja (sa subote na nedjelju) provest se aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Akcija je prvenstveno usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

  • Pojačane aktivnosti na suzbijanju prometnih nesreća s najtežim posljedicama 

U ponedjeljak, 3. travnja na redovnoj konferenciji za medije PU međimurske s početkom u 10 sati i 30 minuta, policijska službenica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa prezentirat će predstojeće pojačane aktivnosti međimurske policije usmjerene na suzbijanje prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

(Radovan Gačal)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*