Međimurje Press
Policija

Kotoriba pod opsadom lopova!

Utorak, 29. rujna 2020. godine

NEDOZVOLJENO POSJEDOVANJE, IZRADA I NABAVLJANJE ORUŽJA I EKSPLOZIVNIH TVARI

Pretragom kuće u Kuršancu pronađena automatska puška i pištolj

Jučer, 29. rujna 2020. godine u prijepodnevnim satima u Kuršancu, Vukovarskoj ulici, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražene su prostorije obiteljske kuće, kojima se koristi 27-godišnjak.

Tijekom pretrage pronađena je automatska puška (M70 AB2, kalibra 7,62 mm) s pet pripadajućih spremnika, pištolj (Crvena zastava, kalibra 7,65 mm) s pripadajućim streljivom. Pronađeno vatreno oružje i streljivo policijski službenici su oduzeli.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 27-godišnjak počinio kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno da je 27-godišnjak počinio i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te će se protiv njega podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Napomena: fotografija pronađenog oružja i streljiva u privitku ovog priopćenja

TEŠKE KRAĐE – DOPUNE INFORMACIJA

Preloški policajci otkrili počinitelje nekoliko provala na području Kotoribe

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se da je tijekom noći s 2. na 3. kolovoza ove godine u Kotoribi, Sajmišnoj ulici, provalio u poslovni prostor privatnog poduzeća, odakle je ukrao prijenosno računalo, razni profesionalni alat i novac. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijski službenici pronašli su dio ukradenih predmeta te ih predstavniku oštećenog poduzeća.

Prema osumnjičenom maloljetniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom, državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su trojica maloljetnika s područja Međimurske županije, počinila kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se da su sredinom prosinca prošle godine u Kotoribi, Ulici 3. travnja, provalili u obiteljsku kuću, vlasništvo 69-godišnjakinje, odakle su ukrali bicikle, električni stroj za mljevenje mesa, nekoliko noževa i set raznog alata. Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna. Dio ukradenih predmeta policijski službenici su pronašli i vratili vlasnici.

Prema osumnjičenim maloljetnicima podnijet će se posebno izvješće nadležnom, državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je maloljetnik s područja Međimurske županije, počinio kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se da je u noći s 18. na 19. studenog prošle godine u Kotoribi, Sajmišnoj ulici, u ograđenom dvorištu privatnog poduzeća provalio u Citroen Jumper, čakovečkih registarskih oznaka te potom ukrao razni električni alat (razne bušilice, kutne brusilice, odvijače, akumulatorske baterije, punjače za akumulatorske baterije). Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Prema osumnjičenom maloljetniku podnijet će se posebno izvješće nadležnom, državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da su dvojica maloljetnika s područja Međimurske županije, počinila kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se da su u noći s 11. na 12. siječnja ove godine u Kotoribi, Ulici kralja Tomislava, provalili u trgovinu mješovitom robom te potom iz kase ukrali novac, a iz frižidera razne sokove, energetske napitke, čokoladna mlijeka i sirne namaze. Materijalna šteta procijenjena je na više stotina kuna.

Prema osumnjičenim maloljetnicima podnijet će se posebno izvješće nadležnom, državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

POŽARI NA GRAĐEVINSKIM OBJEKTIMA

Gornji Mihaljevec – požar krovišta obiteljske kuće

Jučer, 29. rujna 2020. godine oko 20 sati i 50 minuta u Gornjem Mihaljevcu izbio je požar na krovištu obiteljske kuće, vlasništvo 65-godišnjaka.

U požaru kojeg su ugasili vatrogasci, izgorjela je drvena konstrukcija krovišta neposredno oko dimnjaka, površine tridesetak metara kvadratnih.

Kako bi se utvrdio uzrok požara na mjestu događaja obavit će se danas (30. rujna 2020.) očevid.

Prethodno opisani događaj dobar je povod da građanima uputimo nekoliko korisnih savjeta prije početka sezone grijanja.

Dolaskom hladnijih dana te nižim temperaturama započet će sezona grijanja stambenih, poslovnih i gospodarskih prostora, što povećava opasnost od moguće pojave požara, eksplozije i trovanja ugljičnim monoksidom.

Zbog toga savjetujemo sljedeće:

•      prije početka sezone grijanja putem ovlaštenog servisera i dimnjačara preporučuje se provjeriti sustave grijanja te dimnjake,

•      ne palite krute energente u kućištima za gorivo i ne polijevajte ih prije paljenja zapaljivim tekućinama,

•      prilikom korištenja vaših peći ili kamina vodite računa o sigurnom okruženju od požara (sklonite lakozapaljive stvari),

•      očišćeni pepeo može izazvati požar i nakon 24 sata stoga nemojte bacati vrući pepeo u kontejnere za smeće ili druga odlagališta,

•      provjerite i sustav centralnog grijanja kako bi izbjegli opasnosti izazvane neispravnim uređajem,

•      tople peći na ulje nemojte ponovno uključivati dok se potpuno ne ohlade,

•      plinska kuhala i druge aparate s otvorenim plamenom ne koristite u prostorima u kojima se skladište, proizvode ili obrađuju zapaljivi i eksplozivni materijali,

•      ako se u prostoriji osjeti kiselkasti miris odmah isključite plin i pozovite ovlaštenog servisera.

Obavezno pozovite dimnjačara:

•      ako dimnjak dobro ”ne vuče”,

•      kada se u prostoriji glatke površine vlaže (rose) – možda se radi o povratu dimnih plinova što može biti kobno,

•      ako se u prostoriji osjećaju neuobičajeni mirisi to može biti povezano s neispravnim dimnjakom,   

•      ako se dimnjak urušava ili je nešto upalo u njega.

Samo ispravno izvedenim sistemom grijanja može se koristiti na siguran i pouzdan način.

(Radovan Gačal)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja