Međimurje Press
Policija

Krađa automobila, napad na policajca…

Dani vikenda 3., 4. i 5. travnja 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda nisu evidentirane teške krađe, a što se tiče krađa, evidentirano ih je sedam. Materijalna šteta kod tri krađe procjenjuje se pojedinačno na više od tisuću kuna, dok se u preostale četiri krađe pojedinačno procjenjuje na manje od tisuću kuna.

Izdvajamo krađu osobnog automobila u Orehovici.

Tijekom noći sa četvrtka na petak (2./3. travnja 2020.) u Orehovici, Omladinskoj ulici, nepoznati počinitelj ukrao VW Vento, čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 44-godišnjaka. Počinitelj je ušao u otključano vozilo, te pomoću ključeva ostavljenih u kontakt bravi stavio u pogon automobil te se njime odvezao u nepoznatom smjeru. U trenutku krađe u vozilu su se osim pripadajuće dokumentacije, nalazili i razni osobni dokumenti, te bankovne kartice.

Materijalna šteta procjenjuje se na desetak tisuća kuna.

U petak, 3. travnja oko 13 sati u pomoćnom kanalu uz HE Čakovec, nedaleko Novog Sela na Dravi, pronađen je ukradeni VW Vento. Automobil je uz pomoć pripadnika JVP-a Čakovec izvučen iz kanala, a nakon obavljenog očevida vraćen je vlasniku.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec počinitelji su otkriveni. Naime, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su opisano kazneno djelo krađe počinili maloljetnik s područja Međimurske županije i 18-godišnjak s područja općine Orehovica. Ujedno, utvrđeno je kako je spomenuti dvojac nakon krađe u petak, 3. travnja oko 6 sati i 30 minuta u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, na benzinskoj postaji natočio gorivo u VW Vento u iznosu od 200 kuna, te su se udaljili s prostora benzinske neplativši račun.

Protiv osumnjičenih mladića podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NAPAD NA SLUŽBENU OSOBU / OMALOVAŽAVANJE ILI VRIJEĐANJE MUP-A I POLICIJSKIH SLUŽBENIKA / PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Četrdesetogodišnjak osumnjičen za napad na policijskog službenika

Jučer, 5. travnja 2020. godine u 1 sat i 55 minuta nakon ponoći u Držimurcu, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Policijske postaje Prelog zaustavili su Audi A6, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnjak s područja općine Mala Subotica.

Pošto je vozač bio pod vidnim utjecajem alkohola, a na zahtjev policijskog službenika odbio se podvrći alkotestiranju, uhićen je temeljem odredbi Prekršajnog zakona te mu je priopćeno da mora poći s policijskih službenicima u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Uhićenik je odbio postupiti po naredbi i fizički nasrnuo na jednog od policijskih službenika u ophodnji.

Uz primjenu sredstva prisile policijski službenici svladali su napadača i priveli ga u policijsku postaju. Liječničkim pregledom utvrđeno je da je uhićenik prilikom primjene sredstva prisile lakše ozlijeđen.

Tijekom kriminalističkog istraživanja u policijskoj postaji uhićenik je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 40-gošnjak počinio prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda, te je uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje, doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurni sudac okrivljenika je pustio na slobodu.

Ujedno, provedenim kriminalistički istraživanjem utvrđeno je kako je 40-godišnjak počinio kazneno djelo napada na službenu osobu, te će se protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznena prijava.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama nisu evidentirane prometne nesreće.

DOPUNA INFORMACIJE

Rezultati akcije „Četiri ubojice u prometu“

Policijski službenici Policijske uprave međimurske u petak, 3. travnja 2020. godine od 16 do 24 sata proveli su aktivnosti iz akcije „Četiri ubojice u prometu“.

Tijekom akcije ukupno je utvrđeno osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– četiri prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to motornim

Vozilima, i to konkretno:

  • od 0,5 do 1 promila – jedan prekršaj,

  • od 1 do 1,5 promila – dva prekršaja i

– jedan prekršaj upravljanja biciklom pod utjecajem alkohola,

– te tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i

– jedan tzv. ostali prekršaj.

Ujedno, tijekom akcije utvrđen i jedan prekršaj iz Zakona o osobnoj iskaznici.

Najveća koncentracija alkohola od 1,34 promila utvrđena je u 23 sata i 5 minuta u Nedelišću, Čakovečka ulici, kod 34-godišnjeg vozača osobnog automobila.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja