medjimurjepress@gmail.com

Krađa bakrene kupole

Srijeda, 10. srpnja 2019. godine

KRAĐA

Iz dvorišta obiteljske kuće ukradena bakrena kupola

Između 1. i 8. srpnja 2019. godine u Novom Selu Rok, Ulici Rade Končara, nepoznati počinitelj iz dvorišta obiteljske kuće, vlasništvo 64-godišnjaka, ukrao je krovnu bakrenu kupolu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PROMETNA NESREĆA

U prometnoj nesreći teško ozlijeđena 81-godišnja biciklistica

Jučer (10. srpnja 2019.) oko 8 sati u Nedelišću na raskrižju Varaždinske ulice i Ulice Martina Viljevca, dogodila se prometna nesreće u kojoj je teško ozlijeđena 81-godišnja biciklistica.

Ozlijeđena biciklistica iz smjera Gornjeg Hrašćana kretala se kolnikom Ulice Martina Viljevca te je dolaskom do raskrižja s Varaždinskom ulicom, obavljala skretanje ulijevo u smjeru Čakovca. Pritom se nije uvjerila da može skrenuti bez opasnosti za sebe i druge sudionike u prometu te nije vodila računa o položaju bicikla i smjeru kretanja zbog čega je u bočni dio njenog bicikla udarila poluprikolica priključena na teretni automobil, križevačkih registarskih oznaka. U trenutku nesreće 27-godišnji vozač teretnog automobila s pridodanom poluprikolicom, ispred bicikliste skretao je udesno, također na kolnik Varaždinske ulice, ali u smjeru Varaždina. Uslijed siline udara došlo je do prevrtanja bicikla te pada vozačice na kolnik.

Teško ozlijeđena biciklistica vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u Županijsku bolnici Čakovec, gdje je zadržana na liječenju.

O prometnoj nesreći izvijestit će se nadležno državno odvjetništvo, dok će se biciklistica prekršajno sankcionirati sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

(Radovan Gačal)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*