Međimurje Press
Policija

Krađa motocikla

Ponedjeljak, 20. srpnja 2020. godine

KRAĐA

Lopatinec – nepoznati počinitelj iz dvorišta ukrao motocikl

Između 19. srpnja od 18 sati do 20. srpnja do 16,30 sati u Lopatincu, nepoznati počinitelj iz dvorišta u Ulici Vladimira Nazora, ukrao je motocikl, čakovečkih registarskih oznaka.

Materijalna šteta prema izjavi 53-godišnje vlasnice procjenjuje se na petnaestak tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policija intenzivno traga za motociklom i počiniteljem.

INFORMACIJA

Najava akcije „Pješaci i vozači bicikla oprez!“

Sutra (srijeda), 22. srpnja 2020. godine od 5 do 9 sati policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će preventivno-represivnu akciju “Pješaci i vozači bicikla oprez!”.

Ova akcija prvenstveno je usmjerena prema pješacima i biciklistima, kao najugroženijoj skupini sudionika u cestovnom prometu.

Pojačanim nadzorom pješaka i biciklista želi se povećati njihova sigurnost u cestovnom prometu te podići svijest o potrebi, ali i zakonskoj osnovi obilježavanja spomenute kategorije sudionika reflektirajućim materijama.

Tijekom akcije nadzirat će se kretanje pješaka u prometu s posebnim naglaskom na pravilno prelaženje kolnika te korištenje reflektirajućih materijala tijekom noći i u uvjetima smanjene vidljivosti.

Ujedno, policijski službenici nadzirat će bicikliste koji ne prelaze ispravno obilježeni pješački prijelaz. Također, kontrolirat će se korištenje reflektirajućih materijala te tehnička ispravnosti bicikala. 

Tijekom akcije policijski službenici pješacima i biciklistima dijelit će reflektirajuće prsluke i trakice.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja