Međimurje Press
Policija

Krađa na gradilištu

Ponedjeljak, 8. svibnja 2020. godine

KRAĐA

Čakovec – krađa električnim kablova na gradilištu stambene zgrade

Jučer, 8. lipnja 2020. godine u poslijepodnevnim satima u Čakovcu, Ulici hrvatskih branitelja, na prvom katu stambene zgrade u izgradnji, nepoznati počinitelj priručnim alatom u razvodnim ormarima nekoliko stanova presjekao je neugrađene električne kablove te ih potom ukrao.

Visina materijalne štete utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva oštećenog privatnog poduzeća iz Čakovca.

Nedugo nakon krađe policijski službenici Policijske postaje Čakovec zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe, uhitili su 27-godišnjaka s područja općine Pribislavec te ga priveli u policijsku postaju. Ujedno, od uhićenika oduzeli su ukradene električne kablove.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju.

DRŽANJE ŽIVOTINJA BEZ NADZORA ILI ZLOSTAVLJANJE ILI LOŠE POSTUPANJE SA ŽIVOTINJAMA

Pas mješanac zbog propuštenog nadzora vlasnika ugrizao 19-godišnjakinju

Jučer, 8. lipnja 2020. godine oko 17 sati na poljskom putu između Peklenice i Križovca, pas mješanac uslijed propuštenog nadzora 65-godišnjeg nadzora i neopreznog držanja (šetao psa bez povodca i brnjice), napao je i potom ugrizao 19-godišnjakinju.

Liječnička pomoć pružena joj je u Županijskoj bolnici u Čakovcu te je utvrđeno da je u događaju lakše ozlijeđena.

Vlasnik psa prekršajno je sankcioniran zbog počinjena prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravamo građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i druge životinje.

Dakle, potrebno je da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, zbog sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu, koriste povodac i brnjicu, odnosno drže svoje životinje pod stalnim i budnim nadzorom.  

DRAGOVOLJNA PREDAJA EKSPLOZIVNIH SREDSTAVA, ORUŽJA I STRELJIVA

Preventivna nacionalna kampanja „Manje oružja, manje tragedija“

Jučer, 8. lipnja 2020. godine u prijepodnevnim satima dvojica građana policijskim službenicima u sjedištu Policijske uprave međimurske u Čakovcu te Policijskoj postaji Mursko Središće dragovoljno su predali dva plinska pištolja i pripadajuće streljivo.

Oružje je pohranjeno u skladištu Policijske uprave međimurske.

Podsjećamo građane na preventivnu nacionalnu kampanju “Manje oružja – manje tragedija“, kojom je građanima bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

Protiv građana koji takvo oružje, streljivo i dr. ubojita sredstva prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni, niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na mjesto događaja uputit će se posebno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja