Međimurje Press
Policija

Krađa novca iz obiteljske kuće u Orehovici

Četvrtak, 28. listopada 2020. godine

TEŠKE KRAĐE – DOPUNE INFROMACIJA

Preloški policajci otkrili počinitelje provala u prostorije nogometnog kluba u Turčišću

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja kako su 19-godišnjka s područja općine Domašinec i 21-godišnjak s područja općine Mala Subotica, počinili dva kaznena djela teške krađe.

Naime, sumnja se kako su u razdoblju od 20. do 22. listopada ove godine u Turčišću, provalili u prostorije lokalnog nogometnog kluba, odakle su ukrali novac te razna alkoholna i bezalkoholna pića. Materijalna šteta procijenjena je na više stotina kuna.

Ujedno, istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni dvojac u razdoblju od 24. do 27. listopada ove godine u Turčišću, ponovno provalio u spomenute prostorije nogometnog kluba, odakle je ukrao televizor. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko tisuća kuna.

Protiv osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

TEŠKA KRAĐA (UKRADENA STVAR VELIKE VRIJEDNOSTI)

Iz obiteljske kuće u Orehovici ukraden novac

Jučer, 29. listopada 2020. godine u prijepodnevnim satima u Orehovici, Ulici Zrinskih, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 61-godišnjaka, gdje je u raznim prostorijama ispreturao razne stvari i pritom ukrao pronađeni novac. Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.   

INFORMACIJA

  1. Podsjećamo na zakonsku obvezu paljenja dnevnih svjetala na vozilima

Stupanjem na snagu izmjena i dopuna Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koji je objavljen u Narodnim novinama broj 70/2019 i stupio na snagu dana 01. kolovoza 2019. godine, fiksno je propisano razdoblje u kojem na motornim vozilima moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla, konkretno od. 1. studenoga do 31. ožujka.

Više na poveznici.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja