Međimurje Press
Policija

Krađa osobnog automobila u Čakovcu

Dane vikenda, 25., 26. i 27. rujna 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirano je šest krađa i teška krađa u pokušaju. Pojedinačna materijalna šteta kod četiri krađe procjenjuje se na manje od tisuću kuna, dok se kod dvije krađe procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo krađu osobnog automobila u Čakovcu i krađu mobitela iz osobnog automobila u Palinovcu.

U noći s petka na subotu (25./26. rujna 2020.) između 20,30 i 00,30 sati u Čakovcu, na parkiralištu u Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj ukrao je osobni automobil (Suzuki Alto), čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 35-godišnjaka.

Počinitelj je ušao u otključani automobil i pomoću originalnog ključa, kojeg je pronašao u pretincu suvozača, stavio automobil u pogon te se njime odvezao u pravcu rotora na raskrižju ulica Otokara Keršovanija, Dr. Ante Starčevića i Trga Eugena Kvaternika, gdje je potom prouzročio prometnu nesreću. Uslijed neprilagođene brzine automobilom je sišao izvan kolnika na travnatu površinu u središtu kružnog toka prometa, gdje je u nastavku kretanja prednjim dijelom udario u prometnu opremu i prometni znak. Nakon nesreće počinitelj se pješke udaljio s mjesta događaja.

Materijalna šteta prouzrokovana prometnom nesrećom procjenjuje se na više tisuća kuna. Automobil je nakon provedenog očevida vraćen vlasniku.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice ovog događaja i otkrio počinitelj.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Između 12. i 19. rujna 2020. godine u Palinovcu, nepoznati počinitelj na zaključanom osobnom automobilu (Alfa Romeo), čakovečkih registarskih oznaka, parkiranom ispred trgovine mješovitom robom, provukao je ruku kroz djelomično spušteno staklo suvozačevih vrata te ih otključao. Nakon toga sa zadnjeg sjedišta ukrao je mobitel, vlasništvo 36-godišnjaka.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA – DOPUNA INFORMACIJE

Dvadeset sedmogodišnjak osumnjičen za krađu bicikla u Prelogu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 27-godišnjak s područja grada Preloga, počinio kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se da je u petak, 18. rujna ove godine u kasnim večernjim satima u Prelogu, iz stalka za bicikle ispred osnovne škole na Trgu bana Jelačića, ukrao MTB bicikl, vlasništvo 48-godišnjaka, a kojeg je koristila maloljetnica.

Tijekom istraživanja policijski službenici Policijske postaje Prelog pronašli su ukradeni bicikl te ga vratili vlasniku.

Protiv 27-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

NEOVLAŠTENA UPORABA TUĐE POKRETNE STVARI – DOPUNA INFORMACIJE

Dvadesetogodišnjak osumnjičen za kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 20-godišnjak s područja općine Sračinec (Varaždinska županija), počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari.

Naime, sumnja se da je u srijedu, 16. rujna 2020. godine u kasnim večernjim satima u Čakovcu, na parkiralištu ispred trgovine mješovitom robom na Trgu Eugena Kvaternika, ušao u otključani Ford Transit, čakovečkih registarskih oznaka i pomoću ključeva ostavljenih u kontakt bravi, upalio vozilo te se njime odvezao u smjeru Varaždina.

U četvrtak, 17. rujna u ranim jutarnjim satima policijski službenici Policijske uprave varaždinske pronašli su osumnjičenika i kombi vozilo na području grada Varaždina.

Nakon provedenog očevida vozilo je vraćeno vlasniku.

Protiv 20-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopuna prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su lakše ozlijeđena dvojica vozača osobnih automobila (20-godišnjak i 41-godišnjak) i 51-godišnja pješakinja te jedna prometna nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina, dvije prometne nesreće,

– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača. U petak, 25. rujna oko 20 sati i 40 minuta na kolniku županijske ceste između Sivice i Podturna, 29-godišnji vozač osobnog automobila, pod utjecajem alkohola od 1,95 promila, skrivio je prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama.

INFORMACIJA

Provedena akcija “Četiri ubojice u prometu”

Policijski službenici u sastavu mobilnog tima Policijske uprave međimurske u subotu, 26. rujna 2020. godine od 18 do 24 sata proveli su aktivnosti iz akcije “Četiri ubojice u prometu”.

Tijekom akcije ukupno su utvrđena 23 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– pet prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

– od 0 do 0,5 promila – jedan prekršaj,

– od 1 do 1,5 promila – jedan prekršaj,

– iznad 1,5 promila – tri prekršaja,

– četiri prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju i to:

– od 10 do 20 km/h – četiri prekršaja,

– dva prekršaja prekoračenja brzine izvan naselja i to:

– od 10 do 30 km/h – jedan prekršaja,

– od 30 do 50 km/h – jedan prekršaj,

– jedan prekršaj upravljanja prije stjecanja prava,

– šest prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– pet tzv. ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,92 promila utvrđena je u Čakovcu u 23 sata, kod 24-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja