Krađa ručnih satova u Čakovcu

KRAĐA

1) U četvrtak, 12. siječnja u popodnevnim satima, u Murskom Središću, ispred trgovačkog centra u ulici Josipa Broza Tita nepoznati počinitelj iz stalka za bicikle ukrao je nezaključani muški bicikl, vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

2) U četvrtak, 12. siječnja u popodnevnim satima u Čakovcu, u Ulici park Rudolfa Kropeka, nepoznati počinitelj iz privatne trgovine ukrao je ručne satove vrijednosti više stotina kuna. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je kazneno djelo počinio maloljetnik. Ukradeni predmeti oduzeti su i vraćeni vlasniku.

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

1) Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 19-godišnjak s područja Općine Pribislavec i maloljetnik, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, između 29. prosinca 2016. i 3. siječnja ove godine u Čakovcu, na prostoru čakovečkog sajma u Sajmišnoj ulici, provalili su u pečenjarnicu odakle su ukrali plinske boce i razna alkoholna pića, vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

2) Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su dvojica 21-godišnjaka s područja Općine Mala Subotica, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, u srijedu, 21. prosinca 2016. u prijepodnevnim satima u Šenkovcu, Ulici Augusta Šenoe, provalili su u obiteljsku kuću, odakle su ukrali razni nakit i novac, vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Prema osumnjičenicima dostavit će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku za mladež, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

DOPUNA INFORMACIJE ZA KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 39-godišnjak s područja općine Domašinec i maloljetnik, počinili kazneno djelo krađe.

Naime, između 23. prosinca 2016. i 9. siječnja ove godine, u Turčišću, na prostoru šljunčare privatnog poduzeća sa strojeva demontirali su i ukrali razne strujne kablove, vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta oduzet je i vraćen vlasniku.

Nadležnom državnom odvjetniku dostavit će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

INFORMACIJA

  • Operativna akcija „Alkohol“ 

U noći s 14. na 15. siječnja (subota/nedjelja) od 22 do 4 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske provodit će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te suzbijanje grubog kršenja prometne discipline. 

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače svojih „limenih ljubimaca“. 

  • Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo Javni poziv za prijam na stručno osposobljavanje

Obavještavamo građane da je Ministarstvo unutarnjih poslova 12. siječnja objavilo JAVNI POZIV za prijam osoba na „Rad, staž i prijevoz – stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa” u trajanju od 12 mjeseci s punim radnim vremenom.

Više na poveznici, http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=252083 .

  • Blagoslov djelatnika i prostorija u Policijskoj upravi međimurskoj

U četvrtak, 12. siječnja, kapelan policijske kapelanije “Sveti Franjo Asiški”, za područje Policijske uprave međimurske, vlč. Ivica Horvat, blagoslovio je djelatnike i radne prostorije Policijske uprave međimurske.

Više na poveznici, http://medjimurska.policija.hr/MainPu.aspx?id=252105 .

 (Danijela Turk)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*