Međimurje Press
Policija

Krađe cigareta, peradi te dragovoljna predaja droge!

Priopćenje policije za utorak i srijedu, 4. i 5. kolovoza 2020. godine

TEŠKA KRAĐA

Ukradena veća količina cigareta

U srijedu, 5. kolovoza 2020. godine u ranim jutarnjim satima u Murskom Središću, Ulici Josipa Broza Tita, nepoznati počinitelj provalio je u prostor benzinske postaje odakle je ukrao veću količinu cigareta.

Materijalna šteta utvrditi će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

KRAĐA

Iz kokošinjca ukrao perad

U noći s 3. na 4. kolovoza 2020. godine u Oporovcu, nepoznati počinitelj je u dvorištu obiteljske kuće iz nezaključanog kokošinjca ukrao nekoliko desetaka komada peradi.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE

Prilikom granične kontrole dragovoljno predao drogu

U srijedu, 5. kolovoza 2020. godine u jutarnjim satima na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Goričan II, na ulazu u Republiku Hrvatsku iz Mađarske, s kombi vozilom mađarskih nacionalnih oznaka, graničnoj kontroli pristupio je 30-godišnji mađarski državljanin.

Prilikom pregleda prtljage i vozila u cilju sprečavanja krijumčarenja droge preko državne granice, policijskim službenicima dragovoljno je predao dvije PVC vrećice, gdje se u jednoj nalazilo 4,1 gram marihuane, a u drugoj 4,1 grama droge MDMA.

Policijski službenici Policijske postaje Prelog oduzeli su drogu, dok je 30-godišnji mađarski državljanin prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, izricanjem novčane kazne u iznosu 5.000 kuna. Okrivljeni je odmah platio dvije trećine izrečene novčane kazne, te mu je dozvoljen ulazak u Republiku Hrvatsku.

Danijela TURK

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja