Krađe i teške krađe i proteklog vikenda

Dani vikenda, 22., 23. i 24. ožujka 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri krađe, gdje je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna te jedna teška krađa.

PADOVI

Pao i teže se ozlijedio

U petak, 22. ožujka oko 17 sati u Novom Selu Rok, u dvorištu dva građana su rušili drvo oraha, koje je ranije bilo djelomično podrezano kod panja. Muškarac, 54-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca se pomoću ljestava popeo na stablo i rezao grane, da bi u jednom trenutku se deblo slomilo te je muškarac pao na tlo s visine od 8 metara.

Vozilom hitne pomoći muškarac je prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede.

O događaju će se podnijeti izvješće.

PROMETNA NESREĆA

Umalo stradao zbog brzine

U nedjelju, 24. ožujka oko 14 sati i 30 minuta, u Cirkovljanu, Gornjoj ulici, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 24-godišnjak s područja grada Preloga, brzinu kretanja nije prilagodio osobinama ceste. Zbog toga je izlaskom iz zavoja u zanošenju vozilom sišao izvan kolnika te udario vozilom u betonsko-metalnu ogradu dvorišta kuće. Otpali dijelovi ograde su udarili u tri prozorska stakla na kući te je oštećen i parkirani osobni automobil.

Nakon prometne nesreće vozač mladić je vozilom hitne pomoći prevezen u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su okvalificirane lake tjelesne ozljede.

Vozač će biti prekršajno sankcioniran.

INFORMACIJE

 1. Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom i pet prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

 • nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,

 • nepropisno pretjecanje i obilaženje, dvije prometne nesreće,

 • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

 • ostale greške, dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod vozača traktora, 44-godišnjaka s područja općine Belica u koncentraciji od 0,64 g/kg alkohola u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u subotu, 23. ožujka oko 15 sati i 30 minuta u Belici, na raskrižju Ulica braće Radić i odvojka te ulice.

 1. Provedena akcija „Alkohol“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec su u noći s 23. na 24. ožujka od 23 do 5 sati proveli operativnu akciju „Alkohol“. Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 16 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– osam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

  • od 0,00 do 0,50 g/kg – jedan prekršaj,

  • od 0,50 do 1,00 g/kg – tri prekršaja,

  • od 1,00 do 1,50 g/kg – dva prekršaja,

  • iznad 1,50 g/kg – dva prekršaja,

– prekršaj odbijanja alkotesta,

– prekršaj nepropisne uporabe svjetala u prometu,

– prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na samostalno

upravljanje,

– dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,

– tri ostala prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola u krvi od 2,11 g/kg utvrđena je u nedjelju, 24. ožujka u 1 sat i 55 minuta u Čakovcu, Ulici Ivana Gorana Kovačića, kod vozača osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 28-godišnjaka sa šireg područja općine Nedelišće.

3) Provedene pojačane preventivno represivne aktivnosti policije

Policijski službenici Policijske uprave međimurske su od 20. do 23. ožujka, provodili pojačane različite preventivno – represivne aktivnosti u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti na području Međimurske županije.

Tijekom poduzimanja pojačanih mjera i aktivnosti kontrolirana su ukupno 152 vozila i 231 osoba. Utvrđena su 52 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama (uglavnom se radilo o prekršajima vožnje pod utjecajem alkohola – 10 prekršaja, prije stjecanja prava na upravljanje – 2 prekršaja, upravljanja kada je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja – 2 prekršaja, prekoračenja dopuštene brzine – 16 prekršaja i dr.), 3 prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika) te 1 prekršaj iz Obiteljskog zakona (pronalazak osobe ispod 16 godina poslije 23 sata bez pratnje roditelja).

Također, u šest objekata (4 kladionice i 2 ugostiteljska objekta) provedene su racije te su utvrđena dva kaznena dijela Neovlaštena proizvodnja i promet droga (uhićene 2 osobe, kriminalistička istraživanja su u tijeku), 12 prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici, 1 prekršaj Zakona o prebivalištu te 1 prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Radnje su provedene u suradnji s carinom i turističkom inspekcijom. Carina je utvrdila dva prekršaja po Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom, dok je turistička inspekcija utvrdila 1 prekršaj iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti (omogućavanje konzumacije alkoholnih pića maloljetniku).

4) Prodaja bicikala i drugih predmeta

U subotu, 13. travnja s početkom u 8 sati, u dvorištu Policijske uprave međimurske održat će se licitacijska prodaja bicikala i drugih predmeta. Razgledavanje će se održati s početkom u 8 sati, a licitacijska prodaja s početkom u 9 sati.

Molimo medije da o tome izvijeste građane.

5) Provedene preventivne aktivnosti prema najugroženijim sudionicima u prometu

U srijedu, 13. ožujka u Kuršancu te u četvrtak, 21. ožujka 11 do 13 sati u Novom Selu Rok, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provodili su preventivne aktivnosti.

Više na poveznici https://medjimurska-policija.gov.hr/vijesti/provedene-preventivne-aktivnosti-prema-najugrozenijim-sudionicima-u-prometu/18595

NENAD RISEK

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*