medjimurjepress@gmail.com

Krađe na djelu

Utorak, 30. srpnja 2019. godine

KRAĐE

U proteklih 24 sata na području Policijske uprave međimurske evidentirano je sedam krađa od čega četiri krađe u kojima je procijenjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna.

Izdvajamo:

  1. U utorak, 30. srpnja u 13,55 sati u Čakovcu, Ulici braće Weiss, policijski službenici Policijske postaje Čakovec zatekli su 23-godišnjaka u počinjenju kaznenog djela krađe.

Naime, Policijska uprava međimurska nekoliko minuta ranije zaprimila je telefonsku dojavu građana da je nepoznata muška osoba kroz prozor ušla u obiteljsku kuću te je na mjesto događaja upućena policijska ophodnja. Pregledom kuće zatekli su provalnika koji je ispremetao stvari i ukrao razni nakit. Uz primjenu sredstava prisile provalnik je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 23-godišnjak s područja grada općine Pribislavec počinio kazneno djelo krađe te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ukradeni predmeti su oduzeti i vraćeni vlasnici.

Zahvaljujemo savjesnom građaninu na pravovremenoj dojavi. Suradnja građana i policije jedan je od osnovnih preduvjeta za stvaranje sigurnijeg društva.

  1. Između 26. i 30. srpnja, u Murskom Središću, Ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj je s gradilišta obiteljske kuće ukrao razni profesionalni alat, vrijednosti više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

DOPUNA INFORMACIJE ZA TEŠKU KRAĐU

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 19-godišnjak s područja općine Kotoriba i maloljetnik s područja Međimurske Županije, počinili dva kaznena djela teške krađe.

Naime, subotu, 20. srpnja te u srijedu 24. srpnja , u ranim jutarnjim satima, u Donjoj Dubravi, Ulici Pavleka Miškine, provalili su u ugostiteljski objekat odakle su ukrali razna alkoholna pića i cigarete vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Dio ukradenih predmeta je oduzet i vraćen vlasniku.

Prema 19-godišnjaku i maloljetnom osumnjičeniku, nadležnom državnom odvjetništvu za mladež podnijet će se posebno izvješće kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*