medjimurjepress@gmail.com

Krađe svakodnevne, kradu se čak i željeznički pragovi

Utorak, 24. rujna 2019. godine

KRAĐA

Čakovec – krađa željezničkih pragova

Između 1. ožujka i 1. rujna 2019. godine nedaleko Kuršanca, s poljoprivredne parcele vlasništvo 66-godišnjaka, nepoznati počinitelj ukrao je više desetaka deponiranih željezničkih pragova.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

INFORMACIJA

  1. U Čakovcu održan šesti Sajam sigurnosti i prevencije

Jučer, 24. rujna od 10 do 16 sati na terenima Sportsko rekreacijskog centra Mladost u Čakovcu, održan je Sajam sigurnosti i prevencije 2019. Ovogodišnji Sajam je šesti po redu, a organiziran je uz potporu Grada Čakovca, Vijeća za prevenciju Međimurske županije, Vijeća za prevenciju Grada Čakovca i Policijske uprave međimurske te uz stručnu podršku Ravnateljstva policije, Službe prevencije. 

Svojom nazočnošću Sajam signiranosti i prevencije podržali su izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra unutarnjih poslova dr. sc. Davora Božinovića, zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša s najbližim  suradnicima, saborski zastupnik i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač sa zamjenicima, saborska zastupnica Bernarda Topolko, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima, gradonačelnici i načelnici međimurskih gradova i općina, predstavnici slovenske i mađarske policije, predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije, predstavnici sudbene vlasti, državnog odvjetništva, javnih institucija, organizacija civilnog društva i medija te mnogi drugi uzvanici i građani.

U svom govoru načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač, istaknuo je kako Policijska uprava međimurska već dugi niz godina uspješno provodi velik broj preventivnih projekata. Cjelokupna društvena zajednica prepoznala je značaj i ulogu prevencije u suzbijanju svih oblika nedopuštenih ponašanja. Zahvalio je svim suorganizatorima jer bez njihove podrške ovako veliki projekti ne bi se mogli realizirati. Policijski službenici naše Policijske uprave svakodnevno se susreću s novim izazovima uz sve veće zahtjeve javnosti za povoljnijim sigurnosnim standardima. Naglasio je kako se policijski službenici aktivno uključuju u rješavanje stvarnih i konkretnih problema na području Međimurske županije – zaključio je načelnik Sokač.

Više na poveznici.

  1. Najava aktivnosti iz projekta „Edward“

U četvrtak, 26. rujna 2019. godine policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske pojačano će poduzimati preventivno-represivne aktivnosti s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja.

Tijekom ovih aktivnosti policijski službenici svim sudionicima u cestovnom prometu dijelit će naljepnice („stickere“) s logotipom projekta „Edward“ (partner u projektu Grad Čakovec).

Ujedno, od 9 do 10 sati ovim aktivnosti policije pridružit će se i stand up komičar Zlatko Nedeljko-Pepsi, koji će zajedno s policijskim službenicima te volonterima iz Graditeljske škole u centru grada Čakovca dijeliti građanima spomenute naljepnice te na taj način promovirati preventivne aktivnosti iz projekta „Edward“.

Ujedno, na poveznici možete preuzeti prigodni video uradak Policijske uprave međimurske vezano uz projekt „Edward“. U videu su predstavljene aktivnosti policije održane u ponedjeljak, 16. rujna 2019. godine povodom početka nove školske u centru grada Čakovca( preventivne akcije „Poštujte naše znakove“ i Sigurno u školu s HAK-om“).

RADOVAN GAČAL

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*