Krali u rasadniku

Dani vikenda, 3., 4. i 5. svibnja 2019. godine

KRAĐE I TEŠKE KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su četiri krađe, gdje je kod tri počinjena materijalna šteta viša od 1.000 kuna te jedna teška krađa, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

Provala u kancelariju i skladište rasadnika

Tijekom noći s 4. na 5. svibnja (sa subote na nedjelju) u Čakovcu, Ulici Putjane, nepoznati počinitelj je preskočio ogradu i provalio u kancelariju te skladište rasadnika odakle je ukrao novac, različit alat te ključeve teretnog vozila koje je potom stavio u pogon i ukrao. Vozilo je naknadno pronađeno po policijskim službenicima na području naselja Gornji Kuršanec.

Materijalna šteta utvrdit će se po zaprimanju odštetnog zahtjeva.

KRAĐE

Ukraden alat, traktor i mobitel

U petak, 3. svibnja u popodnevnim satima u Kotoribi, Ulici Ignaca Svetomartinskog, nepoznati počinitelj je iz otvorenog kontejnera ukrao brusilicu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Tijekom noći s 3. na 4. svibnja (s petka na subotu) u Kotoribi, Sajmišnoj ulici, nepoznati počinitelj je ukrao traktor uporabom originalnog ključa. Vozilo je naknadno pronađeno po policijskim službenicima na području naselja Kotoriba.

Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

U nedjelju, 5. svibnja u ranim jutarnjim satima u Pleškovcu, u prostorijama ugostiteljskog objekta, nepoznati počinitelj je ukrao mobitel.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatih počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Vozila prije stjecanja prava

U subotu, 4. svibnja iza ponoći (subotu na početku dana) u Nedelišću, Radničkoj ulici policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u nadzoru prometa zaustavili su vozačicu osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 36-godišnjakinju s područja općine Nedelišće.

Utvrđeno je da upravlja osobnim automobilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, a kako je prijetila opasnost da će ponoviti istovrsni prekršaj (nastaviti upravljati vozilom prije stjecanja prava) uhićena je. U subotu, 4. svibnja dovedena je na općinski sud, prekršajni odjel, gdje joj je određeno zadržavanje nakon čega je predana u zatvor.

INFORMACIJE

  1. Prometne nesreće tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile su se ukupno četiri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je lake tjelesne ozlijede zadobila vozačica osobnog automobila 49-godišnjakinja s područja grada Čakovca u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 3. svibnja oko 16 sati i 30 minuta na raskrižju između Orehovice i Male Subotice te tri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća,

  • nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,

  • vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,

  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda nije utvrđena.

2) Provedeno Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2019.“

U petak, 3. svibnja u Osnovnoj školi Podturen, u organizaciji osnovne škole, Auto kluba Čakovec i Policijske uprave međimurske, provedeno je Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu 2019“.

Natjecanje se provodilo u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila (teoretski dio na računalima) i upravljanja biciklom na vježbalištu s točno utvrđenim sadržajem (praktični dio natjecanja). Na natjecanju je sudjelovalo 9 ekipa osnovnih škola, koju čine dvije djevojčice i dva dječaka.

Više na poveznici https://medjimurska-policija.gov.hr/vijesti/provedeno-zupanijsko-natjecanje-sigurno-u-prometu-2019/18675

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*